Βαρουφάκης: «Να ορθοποδήσει και να ανασυσταθεί η νέα, αγωνιστική, ανυπότακτη αριστερά και να κυβερνήσει για τους πολλούς, έναντι στους λίγους»

Βαρουφάκης: «Να ορθοποδήσει και να ανασυσταθεί η νέα, αγωνιστική, ανυπότακτη αριστερά και να κυβερνήσει για τους πολλούς, έναντι στους λίγους»

Αναφορά στην ενότητα όλων εκείνων των δυνάμεων που δεν ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των πολιτών που στήριξαν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έκανε ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη θεσσαλική πόλη.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την ανάγκη να πιαστεί το νήμα όλων των δυνάμεων που αντιστάθηκαν όπως είπε στη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, με στόχο να υπάρξει προσπάθεια να συνεχιστεί ο αγώνας για να υπάρξει ανατροπή.

Παράλληλα είπε πως η Ν.Δ λέει ψέματα ότι η Ελλάδα είναι βιώσιμη με αυτή την πορεία της πολιτικής που εφαρμόζεται, και χαρακτήρισε το αφήγημα της κυβέρνησης ως ακραία προπαγάνδα.

Ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε έντονα τόσο στη Ν.Δ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική που εφάρμοσαν και αναφέρθηκε στην υπόθεση της αγοράς των κόκκινων δανείων από τα funds.

« Ο Ηρακλής είναι η λεηλασία του ελληνικού λαού. και ο μόνος τρόπος για την προστασία της κατοικίας είναι η κατάργηση του Ηρακλή» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης, ενώ απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας :«Ενότητα για την κατάργηση του Ηρακλή θα έχουμε κ. Τσίπρα;».

Παράλληλα είπε πως δεν είναι πρόθυμοι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του Ηρακλή, και κατηγόρησε τα κόμματα αυτά πως λένε ψέματα για την ενότητα.

«Ενότητα για να γίνουμε υπουργοί, καλύτερα να πεθάνουμε. Ενότητα για να κάνουμε την ρήξη, θα πεθάνουμε γι αυτή. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Κόντρα σε όλους εκείνους που σκοτεινιάζουν τον νου των Ελλήνων» είπε.

Επίσης αναφέρθηκε στην υπόθεση του «χρηματιστηρίου ενέργειας», σημειώνοντας πως πρέπει να καταργηθεί. Τόνισε δε, πως όσα κόμματα στηρίζουν το χρηματιστήριο ενέργειας, «είναι χειρότεροι από την Θάτσερ».

«Το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» που θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Σταθάκη, ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του. Και μετά ήρθε η Μητσοτάκης Α.Ε. όπου, με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους, χρησιμοποιήθηκε αυτό το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» για να λεηλατούν δισεκατομμύρια ευρώ» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜεΡα25 αναφέρθηκε στο υπερταμείο, λέγοντας πως δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αλλά μόνο στην Ελλάδα, Όπως είπε στο υπερταμείο μπήκε ολόκληρη η περιουσία της χώρας και βρίσκεται στα χέρια των δανειστών, σημειώνοντας πως αυτό το υπερταμείο έγινε στο όνομα της ριζοσπαστικής αριστεράς».

«Μεγαλύτερη ήττα για την αριστερά παγκοσμίως από το να γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο χειρότερος αντίπαλος της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Επίσης έστρεψε τα βέλη του στην Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πολιτική που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας πως συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στη συνέχεια στράφηκε στα διεθνή, με το μείζων διακύβευμα της εποχής μας: “Από αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, όλοι οι λαοί θα βγουν ηττημένοι, από την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα οπλικά συστήματα, από τον πόλεμο και την καταστροφή. Μόνο ένα νέο κίνημα αδεσμεύτων, το οποίο το ΜεΡΑ, το DiEM και η προοδευτική διεθνή πασχίζουν να οργανώσουν παγκοσμίως, με συναντήσεις με τους προέδρους της Κούβας, του Μεξικού, της Βραζιλίας και άλλων, για να αντισταθμίσουμε την καταστροφική πόλωση γύρω από το ΝΑΤΟ και την Ρωσία και την απόλυτη υποδούλωση της Ευρώπης στα συμφέροντα των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά για την επικίνδυνη γεωπολιτική που επικράτησε στην Ευρώπη.

Ο κ, Βαρουφάκης κάλεσε τους πολίτες της Λάρισας να στηρίξουν το ΜέΡΑ 25 «για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην ολιγαρχία», τονίζοντας πως χρειάζεται ρήξη και ανατροπή.

«Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι εδώ για να βοηθήσει την αριστερά να ορθοποδήσει και να ανασυσταθεί η νέα, αγωνιστική, ανυπότακτη αριστερά που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο για τους πολλούς, έναντι στους λίγους» ανέφερε.”

Σημειώνεται, πως την κεντρική ομιλία του κ. Βαρουφάκη, άνοιξε αρχικά η υποψήφια βουλεύτρια του κόμματος στη Λάρισα, Ηρώ Διώτη η οποία και τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την υπεράσπιση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων της περιφέρειας Λάρισας: Πέτρος Γαδιτσάκης, Ηρώ Διώτη, Διαμάντω-Αναστασία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κλεισιάρης, Κώστας Κούτσικος, Πολυξένη ( Τζένη) Λόκα, Ιωάννης Χλόπτσιος.

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους, ο Γραμματέας τους ζήτησε «να δώσετε τον αγώνα των επόμενων ημερών με χαμόγελο και ελπίδα, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter