Βαρουφάκης – Ομπραδόρ συναντήθηκαν στο Μεξικό – Το Νέο Κίνημα και το αίτημα για την υπόθεση Ασάνζ

Βαρουφάκης – Ομπραδόρ συναντήθηκαν στο Μεξικό – Το Νέο Κίνημα και το αίτημα για την υπόθεση Ασάνζ
Πηγή: yanisvaroufakis Τwitter

Διημερής συνάντηση μεταξύ του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη και του προέδρου του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εισηγήθηκε στον Πρόεδρο Λόπεζ Ομπραδόρ πρόταση για ίδρυση Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων εκ μέρους της Προοδευτικής Διεθνούς. «Μετά από διεξοδική συζήτηση των επιπτώσεων του Νέου Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, του πολέμου στην Ουκρανία, του νέου κύματος χρέους και φτώχειας που απειλεί τις χώρες του παγκόσμιου «Νότου», καθώς και της υπό εξέλιξη διαίρεσης του κόσμου σε δύο νομισματικά μπλοκ (δολαρίου και γουάν), ο Πρόεδρος του Μεξικού συμφώνησε στην ανάγκη για ένα νέο διεθνές οικονομικό-νομισματικό σύστημα που μόνο ένα αποτελεσματικό και ριζοσπαστικό Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων μπορεί να προωθήσει», όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Λόπεζ Ομπραδόρ, ενώ και οι δύο εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η συνεργασία των δύο μερών θα συνεχιστεί, παραπέμποντας και στην συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Υπουργό Οικονομικών Ροχέλιο Ραμίρεζ ντελ Ο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ.

Αποχαιρετώντας το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Πρόεδρος του Μεξικού του είπε αναφορικά με το ΜέΡΑ25 «Πρέπει να συνεχίσετε τον αγώνα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter