Βαρουφάκης: Πριν από τις εκλογές προοδευτικό μέτωπο κατά της «Μητσοτάκης ΑΕ»

Βαρουφάκης: Πριν από τις εκλογές προοδευτικό μέτωπο κατά της «Μητσοτάκης ΑΕ»

Τον κίνδυνο να οδηγήσουν σε μια πιο λάιτ έκδοση τής «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ» οι ευκαιριακές συνεργασίες μόνο και μόνο για σχηματισμό κυβέρνησης επισείει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Κατά την ανάλυση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, «δεν υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση χωρίς προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα η εκπόνηση του οποίου μόνο προεκλογικά μπορεί να γίνει». Για αυτό και θέτει ως κρίσιμη παράμετρο το συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα.

Μάλιστα από την 86η Εκθεση Θεσσαλονίκης στέλνει το μήνυμα ότι όσοι ενδιαφέρονται για προοδευτικό μέτωπο, για προοδευτική κυβέρνηση , θα πρέπει να συζητήσουν και να δώσουν απαντήσεις πριν από τις εκλογές σε ζητήματα όπως η κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, η εθνικοποίηση της ΔΕΗ, η διοχέτευση των περισσότερων κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις για φωτοβολταϊκά  στις ταράτσες, θερμικές αντλίες αντί για καυστήρες, πλωτές ανεμογεννήτριες και πράσινο υδρογόνο, η αποσύνδεση των συντάξεων από τον χρηματιστηριακό τζόγο, κ.ά.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν δεν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα πριν  από τις εκλογές, «δεν θα υπάρξει ποτέ προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα κόντρα στο πρόγραμμα λεηλασίας της «”Μητσοτάκης ΑΕ”».

Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να μην σχηματιστεί κυβέρνηση παρά να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που, έτσι-χωρίς-πρόγραμμα, θα κυβερνά ως λάιτ έκδοση της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Ανέλυσε τις διαφορές του ΜέΡΑ25 από τα άλλα κόμματα, επιλέγοντας να τα περιγράψει ως εξής: «Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονται στήριξη των πολλών την ώρα που δίνουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις στους ολιγάρχες. Το ΚΚΕ μιλά για ριζική αλλαγή καθεστώτος».

Και κατέληξε δίνοντας το στίγμα του  ΜέΡΑ25 για να αναδείξει τη διαφορά: «Εμείς λέμε τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει αύριο το πρωί. Πριν τις εκλογές. Προτού έρθει ο σοσιαλισμός. Γιατί αν δεν μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα πολιτών και αντιπάλων “αύριο το πρωί αν ήσασταν στα πράγματα τι θα κάνατε;”, μέτωπο ανατροπής δεν θα υπάρξει – κι έτσι το όνειρο για μέτωπο προοδευτικό, σοσιαλιστικό, πείτε το όπως θέλετε, θα παραμείνει όνειρο κι η “Μητσοτάκης ΑΕ” ή μια πιο λάιτ έκδοσή της θα συνεχίσει να οικοδομεί ένα εφιαλτικό μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Καταγγέλλουμε την «Μητσοτάκης ΑΕ» για την απάτη στην τιμή του ρεύματος

Βαρουφάκης: Συγκυβέρνηση μόνο με προγραμματικό διάλογο πριν τις εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter