Βαρουφάκης: Συγκυβέρνηση μόνο με προγραμματικό διάλογο πριν τις εκλογές

Βαρουφάκης: Συγκυβέρνηση μόνο με προγραμματικό διάλογο πριν τις εκλογές

Θετικός στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, θέτοντας ως προαπαιτούμενο τη διεξαγωγή προγραμματικού διαλόγου πριν τη διεξαγωγή των εκλογών. «Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, θα είμαστε εδώ για να σας “μαυρίσουμε” όλους!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς ότι μια συμμαχική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω. Αν δεν έχει πρόγραμμα, θα είναι επικίνδυνη. Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύψει τρεις μέρες μετά τις εκλογές» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την απόφαση του συνεδρίου του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε: «Εμείς λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, αλλά πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, θα είμαστε εδώ για να σας “μαυρίσουμε” όλους!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΜέΡΑ25. Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει τα εξής:

«Με τον κ. Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική. Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή. Αντιθέτως, να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή. Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση πέντε σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, για να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter