Βαρύ το πλήγμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Ιθάκη – «Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα» (Video)

Βαρύ το πλήγμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Ιθάκη – «Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα» (Video)

Τις πληγές τους μετρούν ο κάτοικοι της Ιθάκης μετά το σφοδρότατο χτύπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ όπως εξήγησε ο δήμαρχος έσπαγαν τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης Στανίτσας, μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό».

Πρόσθεσε δε, ότι: «Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει η ηρεμήσει η κατάσταση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter