Βασιλακόπουλος: Αρκετά επικίνδυνο το νέο στέλεχος, πρέπει ο κόσμος να προετοιμαστεί γι΄αυτό

Βασιλακόπουλος: Αρκετά επικίνδυνο το νέο στέλεχος, πρέπει ο κόσμος να προετοιμαστεί γι΄αυτό

«Επικίνδυνο» χαρακτήρισε το νέο στέλεχος του κορονοϊού ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως εντοπίζονται πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό στέλεχος.

«Είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό το στέλεχος και για αυτό ονομάστηκε “στέλεχος ανησυχίας” διότι, έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό στέλεχος. Μόνο και μόνο στην πρωτεΐνη ακίδα, αυτή που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει μέσα μας και να συνδεθεί με τα κύτταρα μας έχει 32 αλλαγές», επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega.

«Ναι μεν είδαμε μια επικράτηση στη Νότια Αφρική, αλλά στη Νότια Αφρική δεν είχαμε την επικράτηση των προηγούμενων στελεχών με τον ίδιο τρόπο» συμπλήρωσε ο καθηγητής, ενώ υπογράμμισε πως η Όμικρον «είναι ένα στέλεχος που μας ανησυχεί πρέπει όλος ο κόσμος να προετοιμαστεί για αυτό». «Ο ΠΟΥ γράφει ξεκάθαρα και στο τελευταία ανακοίνωση δεν ξέρουμε πάρα πολλά. Θέλουμε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μάθουμε σοβαρά, με επιστημονικό τρόπο λεπτομέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως η ακύρωση πτήσεων και οι αυστηροί έλεγχοι εισόδου στη χώρα βοηθούν τα κράτη να κερδίσουν χρόνο. «Δεν υπάρχει περίπτωση τα εμβόλια να έχουν μηδενική αποτελεσματικότητα. Καινούργιο εμβόλιο δεν θα υπάρξει για 6 μήνες και θα είμαστε ακάλυπτοι», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter