Βασιλακόπουλος: Η πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού γίνεται για να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν

Βασιλακόπουλος: Η πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού γίνεται για να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν

«Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία» επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» υπογραμμίζοντας πως τα βλέμματα έχουν στραφεί όλα στον πόλεμο και έχουμε ξεχάσει τον κορονοϊό.

Δυστυχώς «πλέον οι 57 και 59 νεκροί κάθε ημέρα δεν προκαλούν αίσθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Από 16.000 κρούσματα πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο αριθμό τεστ φθάσαμε στα 25.000 κρούσματα», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πιθανό να προκύψει και νέο κύμα πανδημίας λόγω του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία, «μια χώρα με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».

«Πλέον, το εμβόλιο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, γιατί φτιάχτηκε για το αρχικό στέλεχος και δεν έχει επικαιροποιηθεί. Σε 2-3 μήνες θα επικαιροποιηθεί το εμβόλιο», είπε επίσης ο κ. Βασιλακόπουλος και τόνισε πως ακόμη και 4 με 6 μήνες μετά από τον εμβολιασμό η πιθανότητα να νοσήσει και να νοσηλευθεί ένας εμβολιασμένος είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με έναν μη εμβολιασμένο πολίτη».

«Για προεκλογικούς λόγους η κατάργηση του πιστοποιητικού»

Όσον αφορά το ζήτημα των πιστοποιητικών του εμβολιασμού και την πιθανή κατάργησή τους ακόμα και πριν το Πάσχα όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι είναι «πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών». Πρόσθεσε ότι «στις χώρες που αυτό συζητιέται, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

«Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter