Βασιλακόπουλος: Υπάρχει εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων – Είναι γνωστός ο ιός

Βασιλακόπουλος: Υπάρχει εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων – Είναι γνωστός ο ιός

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημίου Αθηνών , Θόδωρος Βασιλακόπουλος σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων. Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, ο ιός είναι γνωστός από το 1970 και μάλιστα υπάρχει και εμβόλιο που παρασκεύασε εταιρεία της Δανίας σε συνεργασία με τις αμυντικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και διατηρείται τεράστιο απόθεμα.

Ο ίδιος την περιέγραψε ως νόσο όμοια συνήθως με γρίπη, υπογραμμίζοντας πως ο ιός δίνει σποραδικά κρούσματα τα περισσότερα είναι ήπια και αυτοπεριοριζόμενα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της νόσου. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί ο ιός να χαρακτηριστεί σεξουαλικά μεταδιδόμενος με την αυστηρή έννοια του όρου όπως είναι για παράδειγμα ο ιός HIV του AIDS ωστόσο μεταδίδεται και με την επαφή και με τα σωματικά υγρά.

Όπως είπε το παράξενο της υπόθεσης είναι η μετάδοση κι αν οφείλεται «σε ιδιαίτερες συνθήκες επαφής».

«Εάν δεν είχαμε ευαισθητοποιηθεί από τον κορονοϊό, το θέμα δεν θα υπήρχε τηλεοπτικά, ενώ περισσότερη ανησυχία προκαλεί το υποστέλεχος ΒΑ.5 της ‘Ομικρον με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ήπειρο» υπογράμμισε ο καθηγητής.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter