Βασίλης Κόκκαλης: Ο Καραμανλής μπορεί να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με απλή άρση ασυλίας

Βασίλης Κόκκαλης: Ο Καραμανλής μπορεί να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με απλή άρση ασυλίας

Tη θέση ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής θα μπορούσε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη χωρίς μακρόσυρτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά με απλή άρση της ασυλίας του, εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, τονίζοντας ότι όταν το αδίκημα αφορά «παράλειψη», τότε δεν εμπίπτει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Από τη μία η δικαιοσύνη έχει θεωρήσει το μπάζωμα παράνομη πράξη, απ’ την άλλη η κυβέρνηση επιμένει για επιχειρησιακές ανάγκες. Από τη μια εμείς ζητούμε τη διερεύνηση για όλα τα πολιτικά πρόσωπα από τον φυσικό δικαστή, μεταξύ των οποίων και στελεχών μας, από την άλλη η κυβέρνηση εντοπίζει τις ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη και σε άλλους τρεις. Το μπάζωμα της αλήθειας θα το διαλύσει η ίδια η κοινωνία που απαιτεί Δικαιοσύνη και ευθύνες σε όλους», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Documento Άγγελου Προβολισιάνου, σχετικά με το αν ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη με απλή άρση της ασυλίας του ο Β. Κόκκαλης ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

«Βεβαίως, διότι για αδικήματα παραλείψεως δεν απαιτείται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουμε στην πράξη τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», απάντησε ο κ. Κόκκαλης στο Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter