Βασίλης Τσιάρτας: Καταδίκη για τρανσφοβική ανάρτηση του

Βασίλης Τσιάρτας: Καταδίκη για τρανσφοβική ανάρτηση του

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση του στα social media το 2017 καταδικάστηκε ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις ακροδεξιές του απόψεις παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλης Τσιάρτας.

Κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της τότε προέδρου του Μαρίνας Γαλανού αλλά και κατά όσων είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της το διάστημα της εν λόγω ανάρτησης.

Με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα δεύτερο άτομογια τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Τσιάρτας είχε προβεί σε ανάρτηση – δήλωση το 2017 πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεωνΕίχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook πως εύχεται «οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα». Σε μια δεύτερη ανάρτηση του, λίγες ώρες αργότερα είχε σχολιάσει «Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα».

Η καταδικαστική απόφαση κατά του Β. Τσιάρτα, όπως αναφέρει και σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979  για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα από Τσιάρτα: «Εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι Ολλανδία»

Νέα ρατσιστική παρέμβαση από το Βασίλη Τσιάρτα

Το Tweet του Κώστα Βαξεβάνη για το παραλήρημα Τσιάρτα

Χυδαία επίθεση Τσιάρτα στην Ολλανδή δημοσιογράφο: «Γριά Ολλανδέζα που ξεφτιλίστηκε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter