Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα η πομπή στους δρόμους του Λονδίνου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα η πομπή στους δρόμους του Λονδίνου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους του Λονδίνου αδιαφορώντας για την δυνατή βροχή ώστε να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στην βασίλισσά τους.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 9 στο Λονδίνο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νόρθχολντ.

Έπειτα από ένα «ταξίδι» 55 λεπτών στους δρόμους του Λονδίνου, μεταφέρθηκε στο Παλάτι και μόλις η νεκροφόρα πέρασε τις πύλες, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε αυτομάτως βασιλιάς μετά τον θάνατό της την περασμένη εβδομάδα, βρισκόταν στο Μπάκιγχαμ μαζί με τα τρία αδέλφια του, τους δυο του γιους Ουίλιαμ και Χάρι και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά την άφιξη της σορού της βασίλισσας, δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Η σορός παρέμεινε όλο το βράδυ στο Bow Room στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ ενώ σήμερα, Τετάρτη θα μεταφερθεί από την επίσημη κατοικία της στην βρετανική πρωτεύουσα πάνω σε κιλλίβαντα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Η Βασιλική Οικογένεια θα ακολουθήσει το φέρετρο πεζή, στο τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ στους δρόμους του Λονδίνου.

Η πομπή θα αναχωρήσει από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 2.22 μ.μ., μεταφερόμενη από πυροβολαρχία του King’s Troop Royal Horse Artillery. Θα ακολουθήσει 20λεπτη τελετή από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι συνοδευόμενος από τον πρύτανη του Γουέστμινστερ.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα περάσει από τους Κήπους της Βασίλισσας, το The Mall, το Horse Guards Parade, το Horse Guards Arch, το Whitehall, την Parliament Street, την Parliament Square και το New Palace Yard.

Η πομπή θα αναχωρήσει από τα Ανάκτορα στις 14:22 (τοπική ώρα) και αναμένεται να φτάσει στο Westminster Hall στις 15:00 (τοπική ώρα). Θα ακολουθήσει 20λεπτη τελετή από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι συνοδευόμενος από τον πρύτανη του Γουέστμινστερ. Το φέρετρό της θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα για λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένουν από 750.000 έως 1 εκατομμύριο κόσμο που θα θελήσει να αποχαιρετήσει την αγαπημένη μονάρχη.

Στη Σκωτία 33.000 άνθρωποι αποχαιρέτισαν ήδη την βασίλισσά τους στον καθεδρικό του Εδιμβούργου.

“Αναμένουμε τεράστια ουρά αναμονής από αύριο το πρωί”, δήλωσε ένας φρουρός ασφαλείας που έχει τοποθετηθεί κοντά στο Ουέστμινστερ. “Πρόκειται για την ηρεμία πριν από την καταιγίδα!”, πρόσθεσε. “Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο (…) το αισθανόμαστε ότι έρχεται και θα είναι τεράστιο”, σημείωσε.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Τρίτη, το βράδυ, η πριγκίπισσα Άννα ευχαρίστησε τον κόσμο για την τόση “αγάπη και τον σεβασμό” που δείχνουν στην εκλιπούσα μητέρα της.

“Είχα την τύχη να μοιραστώ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της πολύ αγαπημένης μου μητέρας. Ήταν τιμή και προνόμιο να τη συνοδεύσω στο τελευταίο της ταξίδι”, πρόσθεσε η πριγκίπισσα, το μόνο παιδί της βασίλισσας που συνόδευσε τη σορό της από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει τη Δευτέρα παρουσία περίπου 500 ξένων αξιωματούχων και πολλών μελών βασιλικών οικογενειών, αλλά όχι ηγετών της Ρωσίας, της Λευκορωσίας ή της Μιανμάρ.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter