Βασίλισσα Ελισάβετ: Συλλυπητήρια από τους ξένους ηγέτες για τον θάνατό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συλλυπητήρια από τους ξένους ηγέτες για τον θάνατό της

Τη λύπη τους για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη στην παγκόσμια Ιστορία Β’, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, εκφράζουν διεθνείς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας συλλυπητήρια στην βασιλική οικογένεια και τον βρετανικό λαό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β,  κάνοντας λόγο για μια «καλόκαρδη βασίλισσα» που άφησε «ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στη χώρα της όσο και στον αιώνα της».

«Λίγοι έχουν διαμορφώσει την παγκόσμια ιστορία όπως η Μεγαλειότητά της, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’» αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕΑντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε από την πλευρά του απόψε «τη χάρη, την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση» της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, η οποία ήταν «μια καθησυχαστική παρουσία επί δεκαετίες, εν μέσω αλλαγών μεγάλου εύρους. Ο κόσμος θαύμαζε τη βασίλισσα για τη χάρη, την ευγένεια και την αφοσίωσή της. Ήταν μια καθησυχαστική παρουσία επί δεκαετίες αλλαγών (…) όπως ήταν η αποαποικιοποίηση της Αφρικής και της Ασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκουτέρες.

«Βαθιά λυπημένος για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα θα θρηνήσουν την απώλεια της βασίλισσας», ανακοίνωσε με τη σειρά της η γενική κυβερνήτρια του Καναδά Μαίρη Σάιμον μέσω του Twitter, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

«Οι Καναδοί θα θρηνήσουν την απώλεια της βασίλισσας. Ας αφιερώσουμε μια στιγμή για να τιμήσουμε τη μνήμη της μεγαλειότητάς της με τον δικό μας τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter