Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Σκωτία – Σήμερα το ταξίδι της σορού προς το Μπάκιγχαμ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Σκωτία – Σήμερα το ταξίδι της σορού προς το Μπάκιγχαμ

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη της βασίλισσα Ελισάβετ λέει και σήμερα, Τρίτη Σκωτία. Στις 17:00  η σορός της 96χρονης μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία της Βρετανίας θα πραγματοποιήσει το τελευταίο της «ταξίδι» για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο. Μια νεκροφόρα θα παραλάβει το φέρετρό της και θα το μεταφέρει στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, για να μεταφερθεί αεροπορικώς με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Νόρτχολτ του Λονδίνου.

Η σορός της βασίλισσας θα τοποθετηθεί στο Bow Room, όπου και θα μείνει όλο το βράδυ. Εκεί όπου τα μέλη του προσωπικού θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής.

Την ίδια στιγμή, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα ταξιδέψουν από τη Σκωτία στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου θα παραστούν σε δεξίωση τιμών στο Κάστρο του Χίλσμπορο και σε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Άννας στο Μπέλφαστ.

Χθες, Δευτέρα περίπου 20.000 άτομα, άνδρες, γυναίκες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου και περίμεναν υπομονετικά επί ώρες σε μια ουρά πολλών χιλιομέτρων, ώστε να αποχαιρετίσουν την αγαπημένη τους βασίλισσα.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το στέμμα της Σκωτίας, το οποίο έχει φτιαχτεί από σκωτσέζικο χρυσό και μετράει 42 σπάνια πετράδια και 70 μαργαριτάρια. Το φέρετρο είναι κατασκευασμένο από αγγλική βελανιδιά και έχει επενδυθεί με μόλυβδο. Το στεφάνι με τα λουλούδια, που επίσης σκεπάζει το φέρετρο περιέχει τα αγαπημένα της βασίλισσας, κομμένα όλα από τους κήπους του κάστρου Μπαλμπόραλ.

 

Επίσης, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε και η «Αγρυπνία των Πριγκίπων». Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας. ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρτ στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του δρύινου φέρετρου με τα κεφάλια τους σκυμμένα κάτι το οποίο κράτησε για περίπου 10 λεπτά. Παρούσα στην αγρυπνία ήταν και η βασιλική σύζυγος Καμίλα όπως και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Παράλληλα, οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για την κηδεία της Ελισάβετ που θα τελεσθεί τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. Μετά την κρατική κηδεία, θα ακολουθήσει τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το οποίο θα αποτελέσει και τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης της βασίλισσας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter