Βασίλισσα Ελισάβετ: Το FBI αποκάλυψε σχέδιο δολοφονίας της στις ΗΠΑ – Ο ρόλος του IRA

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το FBI αποκάλυψε σχέδιο δολοφονίας της στις ΗΠΑ – Ο ρόλος του IRA

Σχέδιο δολοφονίας της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την διάρκεια επίσκεψής της στης ΗΠΑ πριν από 40 χρόνια, φέρνει στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια το FBI, αποκαλύπτοντας έγγραφο το οποίο είναι αναρτημένο στα διαδικτυακά αρχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Το έγγραφο περιγράφει πληροφορίες που αναφέρθηκαν σε ομοσπονδιακούς πράκτορες σχετικά με μια απειλή για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ στην Καλιφόρνια πριν από 40 χρόνια. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο Δούκας του Εδιμβούργου, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στη δυτική ακτή των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1983.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίδοξος δράστης σκόπευε είτε να ρίξει από την γέφυρα Golden Bridge του Σαν Φρανσίσκο κάποιο αντικείμενο στο γιοτ Britannia που επέβαινε η βασίλισσα κατά την επίσκεψή της στην δυτική ακτή των ΗΠΑ το 1983, είτε να τη σκότωνε όσο αυτή βρισκόταν με Δούκα του Εδιμβούργου στο εθνικό πάρκο Yosemite.

To έγγραφο του FBI κάνει αναφορές και σε ένα μπαρ που είναι γνωστό ως «ρεπουμπλικανικό» και στο οποίο συχνάζουν «συμπαθούντες του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA)».

Σε δεύτερο έγγραφο του FBI που ξεπερνά τις 100 σελίδες, που αφορούσε την επίσκεψη της μονάρχη στις ΗΠΑ το 1991, εκφραζόταν ανησυχία για πιθανές διαδηλώσεις από ομάδες Ιρλανδών.

Συγκεκριμένα, επικαλούταν άρθρο από εφημερίδα της εποχής και ανέφερε: «Το άρθρο ανέφερε ότι τα αντί – βρετανικά αισθήματα είναι σε έξαρση ως αποτέλεσμα των αδικιών που προκλήθηκαν στους Έξι του Μπέρμιγχαμ από το διεφθαρμένο αγγλικό δικαστικό σύστημα και του πρόσφατου περιστατικού βάναυσων δολοφονιών άοπλων Ιρλανδών εθνικιστών στις έξι κομητείες από τις ομάδες κρούσης των νομιμόφρονων».

«Η απειλή κατά της βρετανικής μοναρχίας είναι πάντα παρούσα από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό», σημείωνε το έγγραφο του FBI.

 

Πηγή: CNN, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter