Βατόπουλος: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους (Video)

Βατόπουλος: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους (Video)

«Έως τις αρχές του 2022 τον κορονοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη», υποστήριξε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, ανέφερε πως στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους αλλά, όπως είπε, συστήνει την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης, σημείωσε πως τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self test, rapid test). Όπως είπε, τα κακά νέα είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Όπως εξήγησε, οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι σε αυτές, ωστόσο επικρατεί φόβος στο γεγονός ότι μέσα από τη δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα πως αν μέχρι το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το τέταρτο κύμα του κορονοϊου θα αφορά τους ανεμβολίαστους και πως το χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter