Βατόπουλος: Το επόμενο κύμα θα δείξει αν ο κορονοϊός θα μας αφήσει το επόμενο καλοκαίρι

Βατόπουλος: Το επόμενο κύμα θα δείξει αν ο κορονοϊός θα μας αφήσει το επόμενο καλοκαίρι

Για το ενδεχόμενο να μας έχει αφήσει ο κορονοϊος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως επισήμανε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ είναι ένα υπαρκτό σενάριο να μας εγκαταλείψει ο ιός το επόμενο καλοκαίρι και πως το επόμενο κύμα θα δείξει πως θα εξελιχθεί η νόσος.

«Τον Σεπτέμβριο θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση στην Ευρώπη. Αν το επόμενο κύμα είναι πιο σοβαρό τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Αν το επόμενο είναι πιο μικρό με πολύ λιγότερα θύματα και κρούσματα αυτό σημαίνει ότι βαίνουμε προς τη λήξη της πανδημίας».

Για  τρίτη δόση

Για το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης εμβολίου το χειμώνα είπε ότι είναι πολύ πιθανό και συζητιέται. «Θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως το παγκόσμιο δίλημμα είναι αν θα γίνει η τρίτη δόση στην Ευρώπη ή πρώτη δόση στην Αφρική.

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως «το CDC έβγαλε ένα εσωτερικό έγγραφο που μάλλον διέρρευσε το οποίο μιλάει για μεγάλη μεταδοτικότητα πράγμα που το ξέραμε αλλά πλέον μιλάει και τη δυνατότητα μετάδοσης από τους εμβολιασμένους το οποίο αλλάζει τους κανόνες τους παιχνιδιού γι αυτό και οι Αμερικανοί συζητάνε πλέον για χρήση μάσκας και από τους εμβολιασμένους».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter