Βαξεβάνης για Δικαιοσύνη: «Τα τελευταία χρόνια δεν κρύβει ότι είναι μεροληπτική και ταγμένη στο πλευρό συμφερόντων»

Βαξεβάνης για Δικαιοσύνη: «Τα τελευταία χρόνια δεν κρύβει ότι είναι μεροληπτική και ταγμένη στο πλευρό συμφερόντων»

Στο ρόλο της Δικαιοσύνης η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αξία της στην Ελλάδα αναφέρεται σε ανάρτησή του στο facebook ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

«Τα τελευταία χρόνια όμως, η Δικαιοσύνη δεν κρύβει ότι είναι μεροληπτική και ταγμένη στο πλευρό συμφερόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Βαξεβάνης επισημαίνοντας πως το «κράτος Δικαίου εκφυλίζεται σταδιακά» και οι νόμοι χάνουν το ρόλο τους ως κανόνες απονομής Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μαζευτεί ουκ ολίγες υποθέσεις στις οποίες το Κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα έχουν δείξει την ανυπαρξία τους με τις διώξεις Βαξεβάνη-Παπαδάκου- Τουλουπακη για το σκάνδαλο Novartis να είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα, ενώ η ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι έκδηλη και στην ΕΕ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία. Τα τελευταία χρόνια όμως, η Δικαιοσύνη δεν κρύβει ότι είναι μεροληπτική και ταγμένη στο πλευρό συμφερόντων. Έχει γίνει Δικαιοσύνη των “αδιευκρίνιστων”. Δεν την ενδιαφέρει αν θα εκτεθεί ή αν θα αποκαλυφθεί. Την ενδιαφέρει αντιθέτως να δείξει πως αυτή αποφασίζει όπως θέλει. Το κράτος Δικαίου εκφυλίζεται σταδιακά σε διαδικασία χρήσης των νόμων που θα δικαιολογούν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί έξω από διαδικασίες απονομής Δικαίου. Οι νόμοι χάνουν το ρόλο τους ως κανόνες απονομής Δικαιοσύνης στην κοινωνία και γίνονται βιβλιογραφία νομικίστικων σχημάτων με στόχο την νομιμοποίηση της αδικίας.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter