Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ζαμανίκα είχε ζητήσει από Ράικου να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη αλλά δεν το έκανε

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ζαμανίκα είχε ζητήσει από Ράικου να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη αλλά δεν το έκανε

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σχετικά με την αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα για τα «ξεχασμένα» έγγραφα στην υπόθεση του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου από την Εισαγγελία Διαφθοράς επί των ημερών της Ελένης Ράικου.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, συνήγορο υπεράσπισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη εάν «η ανακρίτρια Ζαμανίκα είχε ζητήσει από την εισαγγελέα Ράικου συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά αλλά δεν έγινε και το έπραξε η διάδοχος της η κα Τουλουπάκη.

Ο Κ. Βαξεβάνης επιβεβαίωσε πως πράγματι η κα Ζαμανίκα είχε ζητήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη στην υπόθεση Λιακουνάκου σε ορισμένα πρόσωπα για νέα αδικήματα. Κάτι που έκανε στη συνέχεια η διάδοχος της Ελένης Ράικου, η κατηγορούμενη σήμερα εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο, Ελένη Τουλουπάκη.

Ερωτηθείς από το Γ. Μαντζουράνη εάν τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις προφυλακίστηκαν, η απάντηση Βαξεβάνη ήταν καταφατική.

Όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία δεδομένης της αναφοράς Ζαμανίκα για τα «ξεχασμένα» έγγραφα στην υπόθεση Λιακουνάκου.

Διαβάστε επίσης: Bαξεβάνης για εισαγγελέα Τσατάνη: Να ελεγχθεί και ποινικά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter