Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Παραπολιτικά και Real News έγραφαν για σκάνδαλο Novartis και εμπλοκή υπουργών, συμμετείχαν σε σκευωρία;

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Παραπολιτικά και Real News έγραφαν για σκάνδαλο Novartis και εμπλοκή υπουργών, συμμετείχαν σε σκευωρία;

Καταπέλτης ήταν στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης κατά την πρώτη ημέρα της εξέτασης του, καθώς η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και στη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Να διωχθούν για ψευδορκία Τσατάνη και Ράικου για όσα κατέθεσαν σε βάρος μου

Ο Κώστας Βαξεβάνης ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφερόμενος στην εισαγγελέα Ράικου και γενικότερα το σκάνδαλο Novartis. Όπως είπε μεταξύ άλλων «η κα Ράικου βρήκε την ευκαιρία έχοντας πρόσφορο πολιτικό περιβάλλον» προκειμένου να τον κατηγορήσει και να τον εκδικηθεί για τις αποκαλύψεις που είχε κάνει για το σκάνδαλο Novartis.

Κάποια στιγμή ο εκδότης του Documento ανέγνωσε στο δικαστήριο δύο δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων του 2017 για το σκάνδαλο Novartis.

Tο πρώτο ήταν των «Παραπολιτικών» με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου του 2017 και συντάκτη το διευθυντή σύνταξης του ομίλου Παναγιώτη Τζένο με τίτλο «Κρυφή κάμερα καίει τέσσερις πρώην υπουργούς για το σκάνδαλο Novartis». Το δεύτερο ήταν της εφημερίδας Real News την ίδια ημέρα με υπογράφουσα την γνωστή συντάκτρια του δικαστικού ρεπορτάζ Άννα Κανδύλη και τίτλο «NΟVARTIS: Δύο Ελληνες έδωσαν ονόματα για τις «χρυσές» μίζες».

Ο Κ. Βαξεβάνης ανέγνωσε τα δημοσιεύματα και αναρωτήθηκε: «Δηλαδή θα έπρεπε ο διευθυντής σύνταξης των Παραπολιτικών, ο Παναγιώτης Τζένος να πάει κατηγορούμενος ότι δήθεν συμμετείχε στη σκευωρία Novartis, όπως πήγα και εγώ; θα ποινικοποιήσουμε τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ;» αφήνοντας έκπληκτους τους Δικαστές.

Λίγο μετά ο Κ. Βαξεβάνης έφερε και ένα ακόμη παράδειγμα προκειμένου να δείξει το παράλογο και εκδικητικό των διώξεων σε βάρος του για το σκάνδαλο Novartis, από τις οποίες απηλλάγη πανηγυρικά με βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

«Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε η κα Ιωάννα Μάνδρου να είναι κρατούμενη στο Γκουαντάναμο επειδή τόσα χρόνια έχει λόγω του ρεπορτάζ, επαφές με δικαστές και εισαγγελείς» σημείωσε ο κ. Βαξεβάνης εξηγώντας πως «αναφέρομαι στην κα Μάνδρου επειδή είναι κουμπάρα μου και έχω το ελεύθερο να αναφερθώ στο όνομά της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter