Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Υπήρξε και τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας στη Novartis, είχε καταθέσει για τη σύζυγο Στουρνάρα

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Υπήρξε και τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας στη Novartis, είχε καταθέσει για τη σύζυγο Στουρνάρα

Καταιγιστικός ήταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ως μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο, σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου Ιπποκράτη Μυλωνά, ενός εκ των συνηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε και τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Ευθυμία Παπανικολάου».

Πρόκειται για μία μυστηριώδη προστατευόμενη μάρτυρα η οποία αν και κατέθεσε τρεις φορές ενώπιον των τότε επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, εντούτοις οι αναφορές προς τα πρόσωπό της και όσα είχε καταθέσει ήταν ελάχιστες. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης η «Ευθυμία Παπανικολάου», φέρεται να έδωσε τρεις καταθέσεις για την οικογένεια Στουρνάρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκδότης του Documento, η μάρτυρας κατέθεσε ότι η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα «ξέπλενε χρήμα» μέσω της εταιρείας της για λογαριασμό της Novartis.

«Αυτή η μάρτυρας έχει εξαφανιστεί και την βλέπουμε σε μια διάταξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας. Είχε καταθέσει ένα σωρό στοιχεία» σημείωσε ο εκδότης του Documento.

Πράγματι εάν ανατρέξει κανείς στην αρχειοθέτηση της Οικονομικής Εισαγγελίας, για τον Άδωνη Γεωργιάδη θα διαπιστώσει πως γίνεται αναφορά στην προστατευόμενη μάρτυρα «Ευθυμία Παπανικολάου», δίχως όμως να αναφέρεται κάτι περισσότερο.

Μάλιστα ο Ιπποκράτης Μυλωνάς κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων προς τον Κώστα Βαξεβάνη σημείωσε πως έχει βρει έγγραφο συγκεκριμένο που ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας έδινε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση τις τρεις καταθέσεις της «Ευθυμίας Παπανικολάου» τον Ιούλιο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Μανιαδάκης ήταν βασικός μάρτυρας στις ΗΠΑ για Novartis

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ζαμανίκα είχε ζητήσει από Ράικου να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη αλλά δεν το έκανε

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Παραπολιτικά και Real News έγραφαν για σκάνδαλο Novartis και εμπλοκή υπουργών, συμμετείχαν σε σκευωρία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter