Βαξεβάνης στο Κόκκινο: Υπάρχουν δυο σκιές που σκιάζουν τον κ. Μητσοτάκη

Βαξεβάνης στο Κόκκινο: Υπάρχουν δυο σκιές που σκιάζουν τον κ. Μητσοτάκη

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης μίλησε στο Κόκκινο για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις σχέσεις του πρωθυπουργού με το e-food, αλλά και τον έλεγχο που ασκεί στα μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ στάθηκε και στο γεγονός του πως απευθύνθηκαν και οι δύο την επόμενη μέρα στη συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Υπάρχουν δυο σκιές που σκιάζουν τον κ Μητσοτάκη και εγείρουν ζητήματα δημοκρατίας. Η μια αφορά τη σχέση του «μπροστινού» της e-food με τις οικογενειακές  επιχειρήσεις του. Η δεύτερη, με τον έλεγχο που ασκεί στα μέσα ενημέρωσης», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας να μπορεί να ασκείται έλεγχος από τα μέσα ενημέρωσης και να απαντά ο κ Μητσοτάκης στα ερωτήματα έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια σε ότι αφορά τη σκιά που τον βαραίνει. Είναι το πιο ατιμωτικό πράγμα να λέει ένας πρωθυπουργός ότι δεν απαντάει σε τεκμηριωμένο ερώτημα. Εμείς έχουμε στοιχεία. Υπάρχουν πέντε έγγραφα από γαλλικές αρχές που δηλώνουν ότι μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020, ο Mr e-food διετέλεσε «μπροστινός» σε εταιρία της συζύγου του πρωθυπουργού, στην Ελβετία. Την εταιρία αυτή δεν την δήλωσε ο κ Μητσοτάκης στο πόθεν έσχες και δεν γίνεται να μην απαντά σε αυτό και να υπάρχει σιωπή.

Ο Κ. Βαξεβάνης, σχολιάζοντας την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη ΔΕΘ, σημείωσε: «Ο κ Τσίπρας είναι ο εν αναμονή πρωθυπουργός. Τόσο η ουσία των όσων κατέθεσε, όσο και τα μέτρα που είπε ότι θα παρθούν, είναι κοστολογημένα και εντός του πλαισίου ενός ευαίσθητου και κοινωνικού κράτους. Όχι ενός επιτελικού κράτους για να έχουμε ένα εργαλείο καταπίεσης και ρουσφετιού.

Είναι σαφής η διαφορά των μέτρων και η τοποθέτηση των δύο ηγετών. Επίσης είναι σημαντικός ο τρόπος που απευθύνθηκαν και οι δύο την επόμενη μέρα στη συνέντευξη τύπου. Από τη μία είχαμε έναν Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τοποθετήθηκε σε 46 ερωτήσεις, χωρίς να αποκλείσει κανέναν, ενώ από την άλλη μεριά, είχαμε έναν Μητσοτάκη, προστατευμένο σε μια γυάλα, όπου έδινε ερωτήσεις και απαντούσε όπου ήθελε».

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter