Βαυαρία: «Χτενίζει» τα ακίνητα Ρώσου ολιγάρχη η γερμανική αστυνομία

Βαυαρία: «Χτενίζει» τα ακίνητα Ρώσου ολιγάρχη η γερμανική αστυνομία

Έφοδο σε σειρά ακινήτων που ανήκουν σε Ρώσο υπήκοο στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία.

Ειδική μονάδα αστυνομικών και τελωνειακών υπαλλήλων πραγματοποίησε έφοδο σε διάφορες ιδιοκτησίες Ρώσου υπηκόου στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Ο Ρώσος υπήκοος τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν υπόκειται σε κυρώσεις και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν Γερμανοί τελωνειακοί αξιωματούχοι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως απάντηση στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας. Αυτές περιλαμβάνουν απαγορεύσεις ταξιδιών και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης και ορισμένων Ρώσων επιχειρηματιών.

“Για τυπικούς λόγους που σχετίζονται με την έρευνα δεν μπορούν να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες”, ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι Γερμανοί τελωνειακοί αξιωματούχοι που χειρίζονται την υπόθεση.

Επιπλέον πολυτελή αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από μια βίλα στη λίμνη Τεγκερνζέ στο Ρόταχ- Έγκερν, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ειδική μονάδα περίπου 250 αστυνομικών πραγματοποίησε έφοδο σε περίπου 20 ακίνητα σε όλη τη Γερμανία που συνδέονται με τον Ρώσο ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ, στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς κρίθηκε ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος και παραβίασης των κυρώσεων της ΕΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter