Βέλγιο: Εντοπίστηκε σαλμονέλα στο εργοστάσιο σοκολάτας της Barry Callebaut

Βέλγιο: Εντοπίστηκε σαλμονέλα στο εργοστάσιο σοκολάτας της Barry Callebaut

Ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut, κορυφαίος παραγωγός προϊόντων σοκολάτας παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βίσε στο Βέλγιο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε παρτίδα προϊόντων.

«Οι ειδικοί μας για τον έλεγχο της ποιότητας εντόπισαν την λεκιθίνη ως πηγή της μόλυνσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου.

«Καθώς η λεκιθίνη χρησιμοποιείται σε όλη την παραγωγή σοκολάτας, λάβαμε το προληπτικό μέτρο να σταματήσουμε όλες τις γραμμές παραγωγής και να μπλοκάρουμε όλα τα προϊόντα που κατασκευάστηκαν από τη στιγμή της δοκιμής, ενώ συνεχίζουμε την ανάλυση της αιτίας και την αξιολόγηση του κινδύνου», ανέφερε.

Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «τα περισσότερα μολυσμένα προϊόντα βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο του Βίσε» και ότι ο όμιλος έρχεται σε επαφή με 73 πελάτες (βιομηχανίες και σοκολατοποιούς) για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση στο επίπεδο του καταναλωτή.

«Η Barry Callebaut θα αφοσιωθεί τώρα στην ενδελεχή ανάλυση των βαθύτερων αιτιών – κρατώντας την FAVV ενήμερη κατά τη διαδικασία. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, οι γραμμές θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν πριν συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter