Βελιγράδι: Σοκαριστικό ατύχημα σε ελληνικό αεροσκάφος κατά την απογείωση – Σώοι οι επιβάτες

Βελιγράδι: Σοκαριστικό ατύχημα σε ελληνικό αεροσκάφος κατά την απογείωση – Σώοι οι επιβάτες

Σοβαρό ατύχημα είχε αεροσκάφος ελληνικής εταιρείας κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Το επιβατηγό αεροσκάφος που μετέφερε 106 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου και υπέστη σοβαρές ζημιές λίγο μετά την απογείωσή του.

Το Embraer E-195 εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ στη Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής. Το αεροσκάφος ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον εθνικό αερομεταφορέα, AirSerbia.

Κατά την αναχώρησή του, η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους υπέστη σοβαρές ζημιές όταν χτύπησε τη διάταξη συστημάτων προσγείωσης οργάνων του απέναντι διαδρόμου, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η άτρακτος του αεροσκάφους.

Αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, το αεροσκάφος άρχισε να «τρέμει», καθώς μπήκε στο μοτίβο κράτησης για περίπου μία ώρα πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ανέφεραν σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι από το αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι περιστατικό υπήρξε και χθες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναγκάστηκε να προσγειωθεί καθώς είχε σοβαρό πρόβλημα στους τροχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες προσγειώθηκε χωρίς τροχούς με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Το Documento έχει ήδη εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια των πτήσεων, καθώς επίσημα έγγραφα των διεθνών θεσμών ορίζουν εκτεταμένους ελέγχους στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες λόγω προβλήματος ασφαλείας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter