Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Μασάδο απέναντι στον Μαδούρο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Μασάδο απέναντι στον Μαδούρο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

Τα πρώτα αποτελέσματα στις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης της χώρας, η 56χρονη οικονομολόγος φαίνεται να είναι μπροστά με μεγάλο προβάδισμα. Η Μασάδο ισχυρίστηκε ότι εκείνη θα είναι η υποψήφια που θα ανταγωνιστεί τον Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές στα τέλη του 2024.

Η Εθνική Πρωτοβάθμια Επιτροπή, η οποία διοργάνωσε την ψηφοφορία, είπε ότι περίπου το 93% των πρώτων 601.110 ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν πήγαν στην Μασάδο, η οποία μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ως φαβορί. Οι υπόλοιπες ψήφοι μοιράστηκαν μεταξύ των άλλων εννέα υποψηφίων. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη για το πόσα άτομα είχαν ψηφίσει και οι διοργανωτές αναμένεται να ανακοινώνουν πρόσθετα αποτελέσματα όλη τη μέρα της Δευτέρας.

Η διεξαγωγή των πρώτων προκριματικών εκλογών της Βενεζουέλας από το 2012 απαιτούσε από τη βαθιά διχασμένη αντιπολίτευση να συνεργαστεί. Οι Βενεζουελάνοι, με τη σειρά τους, προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα εντός και εκτός της πατρίδας τους. Αυτό που θεωρούν ως μνημειώδη άσκηση δημοκρατίας θα μπορούσε να αποδειχθεί μάταιη, ωστόσο. Ενώ η κυβέρνηση συμφώνησε καταρχήν να αφήσει την αντιπολίτευση να επιλέξει τον υποψήφιό της για τις προεδρικές εκλογές του 2024, έχει ήδη απαγορεύσει στον Μασάδο να είναι υποψήφια για το αξίωμα.

Οι προεδρικές εκλογές αναμένεται να προγραμματιστούν για το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ο Μαδούρο θέλει να παρατείνει την προεδρία του έως το 2030, που θα ξεπεράσει τον χρόνο που ο Ούγκο Τσάβες, ο μέντοράς του, κυβέρνησε και καθιέρωσε τις σοσιαλιστικές πολιτικές του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter