Βενεζουέλα: Νίκη του Μαδούρο σε 20 από 23 περιφέρειες

Βενεζουέλα: Νίκη του Μαδούρο σε 20 από 23 περιφέρειες

Στις εκλογές που συμμετείχε κανονικά η αντιπολίτευση και παρακολούθησαν διεθνείς παρατηρητές, το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις 20 από τις 23 περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Βενεζουέλας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί το 90.21% των ψήφων και η συμμετοχή κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα φτάνοντας το 41.8%. Συνολικά πάνω από 21 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι κλήθηκαν να εκλέξουν 23 κυβερνήτες, 335 δημάρχους, 253 βουλευτές και 2,471 συμβούλους. Η αρμόδια εκλογική επιτροπή προσκάλεσε πάνω από 300 διεθνείς παρατηρητές από 55 χώρες και ενώσεις όπως η ΕΕ, ο ΟΗΕ και το κέντρο Κάρτερ. Πάνω από 70,000 υποψήφιοι από 37 κόμματα και 43 τοπικούς συνδυασμούς συμμετείχαν στις εκλογές.

Εντωμεταξύ οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης (United Democratic Table – MUD) προηγούνται σε δύο περιφέρειες (Cojedes και Zulia). Ενώ ένα άλλο αντιπολιτευόμενο κόμμα, το Neighbors Force (FV), κέρδισε την περιφέρεια Nueva Esparta State.

Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων δήλωσε «είναι μια νίκη για τους ταπεινούς ανθρώπους, τους ευγενής ανθρώπους της Βενεζουέλα, που έχουν αντέξει έναν σκληρό πόλεμο» και τόνισε πως «τίποτα δεν διατάραξε την εκλογική διαδικασία…οι διεθνείς παρατηρητές μετακινούνταν στη χώρα ώστε να επικυρώσουν την εκλογική διαδικασία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter