Versace: Ρατσιστική «κωδική» ονομασία για τους αφροαμερικανούς

Versace: Ρατσιστική «κωδική» ονομασία για τους αφροαμερικανούς

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε μια μαρτυρία πρώην υπαλλήλου καταστήματος του Οίκου Versace στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, οι πωλητές και οι προϊστάμενοί καλλιεργούσαν μια άκρως ρατσιστική συμπεριφορά θύμα της οποίας έπεσε και ο ίδιος.

Ο πρώην υπάλληλος του συγκεκριμένου καταστήματος υπέβαλε αγωγή για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του ενώ σε αυτή κατηγορεί ευθέως τον υπεύθυνο του καταστήματος. Όπως υποστηρίζει, ο μάνατζερ του έδωσε έναν «κωδικό» που φαίνεται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα για τους αφροαμερικανούς πελάτες. Όταν ένας «τέτοιος» υπάλληλος μπαίνει στο κατάστημα οι υπάλληλοι ενημερώνουν ο ένας τον άλλο πως μόλις εισήλθε ένας «D410». Και «D410» είναι ο κωδικός για το μαύρο χρώμα στα Versace.

Όταν ο πρώην υπάλληλος του καταστήματος αντιλήφθηκε αυτή την πρακτική, απευθύνθηκε στον μάνατζερ και λέγοντας του: «Το ξέρεις πως είμαι αφροαμερικανός, έτσι;». Σύμφωνα με τον ενάγοντα εκείνος φάνηκε να σοκαρισμένος, αρνήθηκε να του επιτρέψει να κάνει διαλείμματα και μετά από δύο εβδομάδες στη δουλειά, τον απέλυσε.

Η δε αιτιολογία του μάνατζερ για την απόλυση, σύμφωνα πάντα με τον εργαζόμενο, ήταν πως «δεν είχε ζήσει την «πολυτελή ζωή». Τώρα ο εργαζόμενος, ζητά να του καταβληθούν μισθοί που δεν του δόθηκαν και ένα ποσό ως αποζημίωση. Ο δε οίκος αρνείται τις κατηγορίες και θα επιδιώξει την απόρριψη της αγωγής. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter