Βερβεσός: «Φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο απυρόβλητο καύσιμα και μερίσματα»

Βερβεσός: «Φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο απυρόβλητο καύσιμα και μερίσματα»
Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Η κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός στην ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι δικηγόροι συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση και την πορεία στο υπουργείο Οικονομικών για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που «την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ».

«Για όλους εμάς», κατέληξε ο κ. Βερβεσός, «το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

Διαβάστε επίσης: Βροντερό «όχι» από τους ελεύθερους επαγγελματίες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter