Βερβεσός για ρήτρα αναπροσαρμογής: Γιατί προσφεύγουμε νομικά – Ημερίδα για τα νομικά ζητήματα (Video)

Βερβεσός για ρήτρα αναπροσαρμογής: Γιατί προσφεύγουμε νομικά – Ημερίδα για τα νομικά ζητήματα (Video)

Τους λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι προσφεύγουν κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, εξηγεί ο Δημήτρης Βερβεσός.

Μιλώντας στο Open, χαρακτηρίζει αντίθετη, με τους γενικούς όρους συναλλαγών σε διάφορες κατηγορίες συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ακόμα, ο πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός που η ρήτρα στηρίχθηκε για την επιβολή της σε μία υπουργική απόφαση του 2013, ενώ το 2019 εκδόθηκε Οδηγία της Ε.Ε. που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα όπως έγραψε το dikastiko.gr καλεί τους πολίτες να τους εξουσιοδοτήσουν προκειμένου να εκπροσωπηθούν δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, στη δικαστική μάχη έναντι της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ειδική νομική εκδήλωση

Ο κ. Βερβεσός υπογράμμισε πως η ανάλυση όλων των νομικών παραμέτρων σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό θα γίνει στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωση στις 5 το απόγευμα με θέμα: «Ρήτρες αναπροσαρμογής σε συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας: Τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητά τους ή μη με τους Γενικούς Ορους Συναλλαγών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter