Βγήκαν ξανά στο Σύνταγμα οι φουστανέλες…

Βγήκαν ξανά στο Σύνταγμα οι φουστανέλες…

Από τον Ιανουάριο του 2019 και το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το λεγόμενο «Μακεδονικό» μέχρι τη σημερινή εξόδιο ακολουθία για τον έκπτωτο Κωνσταντίνο, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Κάποιοι, περιθωριακοί ξαναφόρεσαν τις φουστανέλες, πήραν το λάβαρο, κατέβασαν το αστέρι της Βεργίνας τοποθέτησαν το στέμμα και πήραν τα πεζοδρόμια.  

Δεν έλλειψε φυσικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ για να μας θυμίσουν ότι το Πολιτειακό μπορεί να λύθηκε το 1974 αλλά μπροστά στα (ακρο)δεξιά ψηφαλάκια γίνεται κουρελόχαρτο διά πάσα χρήση. Άλλος προτάσσει τη δική του   ερμηνεία της ιστορίας άλλος την εικόνα της χώρας στην αλλοδαπή κι άλλος τα πρωτόκολλα και την ευγονική!  

Ξεκαθαρίζω, ο καθένας έχει δικαίωμα να προσκυνά όποιες «σωβρακοφανέλες» επιθυμεί, ουδείς ψόγος για τις προσωπικές του επιλογές, έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία κι ας αφήνει βαριές σκιές στις «παραλίες» της λογικής. 

Η κυβέρνηση όμως και η νομοθετική εξουσία εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και υπηρετεί το Σύνταγμα του κράτους. Κινείται στα όρια που της επιτρέπει το δημοψήφισμα του 1974. Δεν είναι ζήτημα ιστορικής αντίληψης καθενός εξ ημών ούτε φυσικά μπαίνει στην ιδεολογικοπολιτική κονίστρα. 

Η παρουσία βουλευτών του Κοινοβουλίου στην εξόδιο ακολουθία του έκπτωτου Κωνσταντίνου βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον βουλευτικό τους όρκο και ακόμη χειρότερα υπακούει σε μικροκομματικές λογικές. 

Να θυμίσω απλά ότι ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το δημοψήφισμα του 1974 είχε δηλώσει ότι «ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα το έθνους».

Η δε τηλεοπτική υπερκάλυψη δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πολιτική (άλλη) όψη του νομίσματος της υποκουλτούρας που σχεδόν πάντα είναι «Βασιλικότερη του βασιλέως» σε ό,τι διαισθάνεται εκείνη ότι επιθυμεί το σύστημα που την έβγαλε από την αφάνεια που την καταδίκασε να ζει η αμάθειά της. 

Η ΝΔ ή κάποιοι στη ΝΔ φαίνεται πως γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και το Σύνταγμα. Καμία έκπληξη, το ίδιο πράττουν μήνες τώρα και στην υπόθεση των υποκλοπών.  

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter