Βίαιη φτωχοποίηση

Βίαιη φτωχοποίηση

Όποιο επικοινωνιακό παραμύθι για την πορεία της οικονομίας κι αν προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η πραγματικότητα τη διαψεύδει πανηγυρικά.
Μπορεί να ακούγονται ωραία τα μεγάλα λόγια του Κυριάκου και των υπουργών του περί των δισεκατομμυρίων ευρώ που έρχονται για να επενδύσουν στη χώρα μας, ο ίδιος ο ΕΦΚΑ όμως δείχνει ότι οι πολίτες φτωχαίνουν.

Τεράστια συμβολή στο γεγονός αυτό οι εργασιακοί νόμοι που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Όταν το ένα τρίτο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει καθαρά 440 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου 2020 του ΕΦΚΑ, είναι φανερό ότι υλοποιείται ένα σχέδιο βίαιης αναδιανομής του πλούτου σε βάρος της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για τα υπόλοιπα δύο τρίτα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ο μέσος μεικτός μισθός τους ανέρχεται στα 1.255, 48 ευρώ μεικτά. Απολύτως τίποτα δηλαδή αν φανταστεί κανείς ότι ουσιαστικά οι Μητσοτάκης-Χατζηδάκης κατήργησαν το οκτάωρο.

Η πρωτοφανής αυτή έκρηξη του αριθμού των «φτωχών εργαζομένων» που ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2019 όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω την Ελλάδα.

Με τέτοιου επιπέδου μισθούς, με την ενεργειακή κρίση να φουντώνει, με τις τιμές των βασικών προϊόντων να εκτινάσσονται, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πετυχαίνει τη βίαιη φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών.

Κάτι που έχει πολλαπλές επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ποια ζευγάρια θα παντρευτούν και θα κάνουν παιδιά με τέτοιους μισθούς, Ποιος επιστήμονας θα μείνει στην Ελλάδα να δουλέψει; Ποιά οικογένεια θα καταφέρει να αποταμιεύσει έστω και ένα ευρώ, όταν ο μέσος καθαρός μισθός δεν ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ τον μήνα;

Και όλοι εκτιμούν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας καθώς η τρόικα σκληραίνει τη στάση της και οι χώρες του βορρά φαίνεται να επιβάλλουν το σύμφωνο λιτότητας μετά το τέλος του 2022.

Η Ελλάδα καταστρέφεται συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προς όφελος των ολίγων φίλων της μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η κατάσταση σε μερικούς μήνες θα έχει γίνει χειρότερη και από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 όταν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας μας οδήγησαν στη δεκαετή μνημονιακή κρίση.

Και τότε οι προσπάθειες εξόδου θα είναι απείρως δυσκολότερες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter