Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Όποια κοπέλα έχει βιώσει αντίστοιχο περιστατικό να μιλήσει», λέει η Γεωργία – Καταθέτει εκ νέου η 24χρονη

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Όποια κοπέλα έχει βιώσει αντίστοιχο περιστατικό να μιλήσει», λέει η Γεωργία – Καταθέτει εκ νέου η 24χρονη

«Όποια κοπέλα έχει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό να βγει να μιλήσει», είπε κατά την έξοδό της από το τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου και την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Η 24χρονη η οποία μετέβη στις 13:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ώστε να καταθέσει συμπληρωματικά στην ανακρίτρια για την υπόθεση του βιασμού της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε το πρωί μαζί με τον δικηγόρο της στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου.

«Eυχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του. Η αγάπη που νιώθω και έχω λάβει είναι απίστευτη, με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να βρω το δίκιο μου», ανέφερε η Γεωργία Μπίκα φτάνοντας στο τμήμα.

Η 24χρονη κοπέλα δίνει αυτή την ώρα συμπληρωματική κατάθεση, ανασύροντας από την μνήμη της τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ παρουσία ψυχολόγου καθώς όπως αναφέρει παλεύει να βρει τη δύναμη για να δικαιωθεί τόσο για εκείνη όσο και όλες τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.

Η νεαρή έχει ήδη δώσει τρεις καταθέσεις, με την πρώτη να χρονολογείται από την Πρωτοχρονιά, λίγες ώρες μετά δηλαδή από το βιασμό της στη σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, όπου όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού με πρωταγωνιστές γόνους εύπορων οικογενειών.

Κατάθεση έχουν δώσει ήδη και οι τέσσερις πρωταγωνιστές της υπόθεσης ενώ στη λίστα των σημερινών καταθέσεων έχουν προστεθεί και άλλα δύο πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της 24χρονης, δηλαδή ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης, αλλά και ένα φιλικό πρόσωπο του τελευταίου, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από τη Γεωργία Μπίκα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο, προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο. Και οι τέσσερις ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση δίνοντας ωστόσο ο καθένας τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν το βράδυ του βιασμού. Ενώ ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα ήταν υπό την επήρεια μέθης, ένας από την παρέα δηλώνει ξεκάθαρα ότι η 24χρονη ήταν μεθυσμένη.

Συνεχείς έρευνες

Του σημερινού γύρου καταθέσεων, προηγήθηκε και νέος γύρος ερευνών στην πολύκροτη υπόθεση, αφού οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν χθες, Πέμπτη στα σπίτια των εμπλεκόμενων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας έρευνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και τον Βασίλη Τράφαλη, οι οποίοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν στο πολυτελές ξενοδοχείο. Ακόμα, για τον Μάνο Παπαδόπουλο, μετρ του καφέ «Αχίλλειον» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα και με τη συμπληρωματική κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα, εμφανίζεται ως ο «διοργανωτής» ανάλογων πάρτι, καθώς η ίδια ανέφερε ότι είχε παραστεί σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

Απαντήσεις από τις τοξικολογικές

Σε κάθε περίπτωση, οι τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να βγουν σύντομα από ειδικό εργαστήριο της Βέρνης, αν και στάλθηκαν εκεί με μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται να ρίξουν ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση. Η πλευρά της καταγγέλλουσας έχει αναφερθεί σε καθυστερήσεις στην έρευνα της υπόθεσης σημειώνοντας πως η ιατροδικαστική εξέταση έγινε μετά από τρεις ημέρες. Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Έρευνα για διεθνές κύκλωμα

Οι έρευνες πάντως δεν επικεντρώνονται μόνο στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «διεθνές κύκλωμα», το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπάρχει παρέμβαση της εισαγγελίας της Κύπρου έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε, η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν διαβίβασης των σχετικών καταγγελιών στον εισαγγελέα της Κύπρου από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη.

Κατά τις πληροφορίες και καταγγελίες για τις οποίες έκανε λόγο ο Νίκος Διαλυνάς, «υπήρξαν Κύπριοι στο πάρτι και υπήρξαν και κοπέλες που ήρθαν από Κύπρο».

«Αυτά δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα» πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς σύμφωνα με τον οποίο, όμως, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα των εμπλεκόμενων Κυπρίων. «Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις γιατί πάρτι με κοπέλες και Κύπριους δεν είναι πάρτι» είπε ακόμη και σημείωσε πως «οι πληροφορίες είναι ότι δεν πρόκειται για παράρτημα, αλλά για κύκλωμα που συνεργάζεται με το εξωτερικό. Βιαστείτε μη μας “καπελώσουν” από την Κύπρο και ξεφτιλιστούμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter