Βιασμός Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια η γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου της 24χρονης Γεωργίας – «Υπάρχουν κενά στο DNA»

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια η γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου της 24χρονης Γεωργίας – «Υπάρχουν κενά στο DNA»

Κατατέθηκε  σήμερα Τρίτη στην ανακρίτρια η γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρη Γαλεντέρη, σχετικά με την ιατροδικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε στα δείγματα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο  Δ. Γαλεντέρης, επί δύο εβδομάδες επεξεργαζόταν στοιχεία και πληροφορίες με στόχο τη σύνταξη τεχνικού πορίσματος, με το οποίο θα απαντά λεπτομερώς σε ιατροδικαστικά ζητήματα, όπως: πότε έγιναν οι δειγματοληψίες και ποια δείγματα ελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν κενά στο DNA. Δεν έχουμε δειγματοληψία από τη σουίτα από το DNA του χώρου».

Στην τεχνική έκθεση, η οποία παραδόθηκε σήμερα, περιλαμβάνει και το ανατρεπτικό στοιχείο εντοπισμού μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, κάτι το οποίο αρχικώς είχε διαψεύσει το περιβάλλον του κατηγορουμένου, όπου έκανε λόγο για «ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ».

Ο Αθανάσιος Ζιώγας συνήγορος της Γεωργία Μπίκα σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr εξηγεί ότι «η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο και μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα. Δηλαδή, ενώ στα αποτελέσματα των τοξικολογικών φαίνεται ότι έχει παρθεί γενετικό υλικό από ένα δράστη, ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι έπρεπε να παρθεί και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο, διότι ομοζυγωτικοί δίδυμοι, άρα μπορεί να έχουν ίδιο γενετικό υλικό».

Ο κ. Ζιώγας συνεχίζει και επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, οι δικαστές έχουν την κρίση τους και θα δουν την πραγματικότητα», επισημαίνοντας επίσης ότι η 24χρονη «παλεύει και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter