Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 73-85: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 73-85: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους

Με μία σχετική εύκολη νίκη επί της ουραγού Βιλερμπάν κατόρθωσε ο Ολυμπιακός να κλείσει θετικά τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague: 73-85, ημίχρονο 37-49. Ο αγώνας έγινε στη Λυόν.

Η εκπληκτική απόδοση του Σακίλ ΜακΚίσικ, που πέτυχε και τους 13 πόντους του στο πρώτο μέρος, βοήθησε τον Ολυμπιακό να αποσπαστεί με διψήφια διαφορά στα μέσα της β’ περιόδου: 28-38. Το ξέσπασμα του Άλεκ Πίτερς έφερε τη διαφορά στους 18 πόντους (39-57), αλλά οι Γάλλοι πλησίασαν ξανά: 52-59. Ο Αϊζέια Κάνααν οδήγησε τους Πειραιώτες σε σερί 0-12 (52-71 με τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη) και η συνέχεια ήταν πιο εύκολη, αφού η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 8 πόντους.

Ο Κάνααν ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού με 19 πόντους, ενώ ο Πίτερς πρόσθεσε 17 και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος 11. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 8, Λαρεντζάκη 8, Μπραζντέικις, Παπανικολάου 3, Πετρούσεφ 4, Σίκμα, Φαλ 2, Μιλουτίνοφ. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη, ήταν ανάμεσα στους θεατές του αγώνα.

Από τη Βιλερμπάν, που έχει προπονητή τον Ιταλό Ομοσπονδιακό Τζιανμάρκο Ποτζέκο, ο Λουαού-Καμπαρό πέτυχε 16 πόντους, όσους και ο τέως «πράσινος» Πάρις Λι. Διακρίθηκαν και οι Σκοτ 12, Λοβέρν 10. Απουσίασε ο τραυματίας Νάντο Ντε Κολό.

Ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από οδυνηρή ήττα απέναντι στη Βίρτους στη Μπολόνια, μετράει πλέον 8 νίκες και 8 ήττες. Η Βιλερμπάν παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 2-14. Η Ρεάλ Μαδρίτης προπορεύεται στη βαθμολογία με 15 νίκες σε 16 αγώνες, ενώ η Βίρτους βρίσκεται στο 11-5 μαζί με τη Μπαρτσελόνα.

O Παναθηναϊκός (8-7) αντιμετωπίζει τη φιλόδοξη Αρμάνι (6-9) στο Μιλάνο, δύο βράδια μετά το θριαμβευτικό διπλό που πέτυχε στο Μονακό με το νικητήριο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις.

Την τελευταία εβδομάδα του 2023, οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Πέμπτη τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί την Παρασκευή απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο, στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το επόμενο φάιναλ-φορ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter