Villagers of Ioannina City και Khirki στo Chania Rock Festival 2024

Villagers of Ioannina City και Khirki στo Chania Rock Festival 2024
Φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά

Ελληνικό χρώμα θα έχει η τρίτη μέρα του φετινού Chania Rock Festival.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία στo Chania Rock Festival, το καλοκαίρι του 2014, οι Villagers of Ioannina City επιστρέφουν ως headliners της τρίτης ημέρας του φεστιβάλ, την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Khirki, το πιο hot ανερχόμενο όνομα της ελληνικής σκηνής αυτήν την περίοδο, διαμορφώνοντας έτσι ένα ελκυστικό δίδυμο που έρχεται να προστεθεί στα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τις προηγούμενες δύο ημέρες του φεστιβάλ.

Οι στίχοι κι οι μελωδίες των Villagers of Ioannina City ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για τους χιλιάδες οπαδούς τους που ακολουθούν φανατικά κάθε τους μουσικό εγχείρημα, γεμίζοντας κάθε venue στο οποίο εμφανίζονται. Η πεντατονική της Ηπείρου έδειξε τον δρόμο στο «RIZA», έναν δίσκο που αγαπήθηκε όσο λίγοι, ανοίγοντας τον χορό των sold out shows στην Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη. Ακολούθησε το συγκλονιστικό «Age of Aquarius» που τους βρήκε μεστούς κι ώριμους να εντάσσουν τις progressive rock επιρροές τους στο μοναδικό τους ηχόχρωμα που κρύβει το heavy rock, τους Black Sabbath, αλλά και την ελληνική μουσική παράδοση.

Villagers of Ioannina City, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, έρχονται στα Χανιά για μια αποκλειστική εμφάνιση στην Κρήτη για το 2024, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν τον επόμενο δίσκο τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αλέξης Καραμέτης από τους Villagers of Ioannina City στο Docville: «Oσο βαθύτερο είναι το σκοτάδι τόσο περισσότερο φως θέλω να ρίχνω»

Οι Khirki (Κίρκη) είναι ένα μουσικό τρίο από την Αθήνα που ισορροπεί ανάμεσα στο ροκ εντ ρολ και την παραδοσιακή μουσική. Η μπάντα αντλεί το όνομά της από τη γνωστή μάγισσα της μυθολογίας που μετέτρεψε το πλήρωμα του Οδυσσέα σε ζώα σερβίροντάς τους το μαγικό της κρασί. Αντίστοιχα το συγκρότημα, αφότου μάζεψε καρπούς από τη metal/rock κουλτούρα (Kvelertak, Mastodon, Tool, κλπ.) και επηρεάστηκε βαθιά από τα ντουμάνια της Ανατολής και των Βαλκανίων, δημιούργησε το δικό του μαγικό «ζωμό», διατηρώντας άθικτο και ανόθευτο το heavy χαρακτήρα του.

Το 2021 οι Khirki κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο «ΚΤΗΝΩΔΙΑ» το οποίο ενθουσίασε τη μέταλ κοινότητα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το δευτερο άλμπουμ με τίτλο «ΚΥΚΕΩΝΑΣ», ένα εγχείρημα που τους οδηγεί στην κορυφή μια και έχει ήδη αποσπάσει διθυράμβους από όλα τα μουσικά μέσα!

Η εμφάνιση τόσο των Villagers of Ioannina City όσο και των Khirki στο Chania Rock Festival θα είναι οι μοναδικές για το 2024 στην Κρήτη!

H ηλεκτρονική προπώληση ξεκίνησε μέσω του chaniarockfestival.gr/en/tickets ενώ hard copy εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στα φυσικά σημεία προπώλησης τις επόμενες ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter