Βίντεο από την Ακρόπολη διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Λίνας Μενδώνη

Βίντεο από την Ακρόπολη διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Λίνας Μενδώνη

Δεν πλημμύρισε η Ακρόπολη υποστηρίζει η υπουργός Πολιτισμού, αλλά η εικόνα αποδεικνύει το αβάσιμο των λόγων της

«Ίσως ήταν η πρώτη φορά που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε, με την έννοια να υπάρχουν νερά τα οποία να ξεχειλίζουν δεξιά και αριστερά ή να πλημμυρίσουν οι οικίσκοι οι εργοταξιακοί που υπάρχουν πάνω. Όπως ξέρετε, στην Ακρόπολη τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων την αρμόδια, της Ακροπόλεως δηλαδή, ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη από το 2020 στο πλαίσιο της χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση. Η καταιγίδα Μπάλος έδειξε ότι το αντιπλημμυρικό σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά και φυσικά αυτό το οποίο υπήρξε πάνω στην Ακρόπολη ήταν στα φυσικά κοιλώματα των βράχων ή σε κάποια κοιλώματα που φυσικά υπάρχουν πάνω στην Ακρόπολη συγκεντρώθηκε μια μικρή ποσότητα νερού. Από εκεί και πέρα το σύστημα ανταποκρίθηκε πλήρως και έτσι είχαμε μια Ακρόπολη όχι πλημμυρισμένη και όχι με τα φαινόμενα τα οποία λίγα χρόνια πριν ήταν πολύ συχνά σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση». Αποφεύγω τον διαβολικό πειρασμό να σχολιάσω τη διατύπωση του προφορικού λόγου της υπουργού Πολιτισμού στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ προκειμένου να αποδώσω τα εύσημα στη Λίνα Μενδώνη.

Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια προκειμένου να μην πλημμυρίσει η Ακρόπολη. Πόση σημασία μπορεί να έχουν τα υποκείμενα που μπλέκονται με αντικείμενα και με κατηγορούμενα σε έναν στροβιλιστικό χορό ασυνταξιών, όταν το ζητούμενο είναι απόδοση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Ιερού Βράχου; Όμως είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει η κ. υπουργός;

Στο kosmodromio.gr κυκλοφόρησε οπτικό υλικό που τη διαψεύδει. Τι βλέπουμε στις φωτογραφίες του kosmodromio.gr; Όψεις των πλημμυρισμένων οικίσκων όπου στεγάζονται τα εργοτάξια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η υπουργός δεν έκανε λόγο για όσα ανέφερε το ρεπορτάζ ότι δηλαδή «παρασύρθηκαν υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τα ιδιωτικά συνεργεία, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στομ Βράχο, φράσσοντας τις διόδους απομάκρυνσης των υδάτων και επιτείνοντας το πρόβλημα ή ότι η πλημμύρα μπροστά από το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης προκάλεσε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του Βράχου που παρέμεινε στο σκοτάδι το βράδυ της Πέμπτης. Φυσικά δεν λέει κουβέντα ούτε για την πλημμύρα στην Ακαδημία Πλάτωνος».

Στο βίντεο που φέρνουμε στη δημοσιότητα καταγράφεται η πραγματικότητα που άφησε πίσω του ο Μπάλος η οποία απέχει παρασάγγες από εκείνη που εξέθεσε η υπουργός στο «προστατευμένο» περιβάλλον του ΣΚΑΪ. Φυσικά το ΥΠΠΟΑ, αποφασισμένο να μην επιτρέψει σε κανένα ντοκουμέντο να καταστρέψει την ειδυλλιακή εικόνα που έχει πλάσει και τα φίλια Μέσα προωθούν ασμένως, σε σημερινή του ανακοίνωση κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα fake news που διακινεί υποστηρίζοντας ότι «σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Βασιλικής Ελευθερίου και όλων των αρμόδιων Προϊσταμένων των τεχνικών γραφείων και εργαστηρίων της ίδια Υπηρεσίας δεν σημειώθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στους εργαστηριακούς χώρους της Ακρόπολης». Ε λοιπόν, κ. υπουργέ, δεν είναι έτσι ακόμη κι αν έτσι νομίζετε. Αψευδείς μάρτυρες αποτελούν τα οπτικά τεκμήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter