Βίντεο έκκληση του Μελ Γκίμπσον για την προστασία των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Βίντεο έκκληση του Μελ Γκίμπσον για την προστασία των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP, File

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Μελ Γκίμπσον υψώνει μια δυνατή φωνή υπέρ των Αρμενίων που ξεριζώνονται από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ενώ τα δυτικά ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρακολουθούν αδιάφορες το δράμα.

Με ένα μικρό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζει την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν για τις βιαιότητες και τον εξαναγκασμό των Αρμενίων σε προσφυγιά από την περιοχή όπου κατοικούσαν χιλιάδες χρόνια.

Μετάφραση:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται τραγικά καθώς βλέπουμε να εκτυλίσσεται η σύγχρονη γενοκτονία. Ωστόσο, η σιωπή των μέσων ενημέρωσης για αυτό το θέμα είναι εκκωφαντική.

Ο αρμενικός λαός, ο οποίος έχει υπομείνει αιώνες διώξεων για την πίστη του, υπόκειται για άλλη μια φορά σε μια βάναυση εθνοκάθαρση.

Κάτω από την κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, αμέτρητοι Αρμένιοι υπομένουν ανείπωτες φρικαλεότητες, απώλειες ζωών, αναγκαστικό εκτοπισμό, πείνα και απομόνωση.

Αυτοί είναι οι ίδιοι Αρμένιοι των οποίων οι ρίζες βρίσκονται βαθιά σε μια γη που αποκαλούν πατρίδα για γενιές.

Παρακαλώ τη διεθνή κοινότητα να λάβει γρήγορα δράση, να απλώσει χείρα βοηθείας στον αρμενικό πληθυσμό, να τους προσφέρει την προστασία που χρειάζονται απεγνωσμένα και να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την ασφαλή τους διέλευση.

Το πιο σημαντικό, ας εμπλακούμε σε άμεσες διπλωματικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα εξόριστα άτομα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια που τους δικαιούνται χωρίς καθυστέρηση.

Στους Αρμένιους που υποφέρουν ακόμα, λέω, μη χάνετε την καρδιά σας. Ο Θεός είναι μαζί σας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter