Βίντεο «τρολάρει» την κυβέρνηση για τα δημόσια μουσεία- «Μίνα μου, να βάλω και πέντε έξι κυκλαδικά;»

Βίντεο «τρολάρει» την κυβέρνηση για τα δημόσια μουσεία- «Μίνα μου, να βάλω και πέντε έξι κυκλαδικά;»

Ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει πέντε δημόσια μουσεία σε ΝΠΔΔ με διορισμένες διοικήσεις παραδίδοντας τις αρχαιότητες σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων -στο πλαίσιο της καμπάνιας #StandWithGreekStateMuseums- δημιούργησαν σποτάκι για το ευρύ κοινό εξηγώντας μέσα σε λίγα λεπτά, με πολύ γλαφυρό τρόπο, τι σημαίνει αυτή η μετατροπή…

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Σας σόκαρε αυτό που είδατε; Η κυβέρνηση νομοθετεί για να το κάνει πραγματικότητα!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να διορίσει σε αυτά Διοικητικά Συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της. 

ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ;  

Στην παράδοση των αρχαιοτήτων σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, στην αύξηση εισιτηρίων, στην κατάργηση κάθε δωρεάν παροχής για το κοινό, στην έμμεση ιδιωτικοποίηση. 

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; 

Τα ΔΣ θα έχουν την αρμοδιότητα να ιδρύουν παραρτήματα των Μουσείων στο εξωτερικό, εξάγοντας μόνιμα αρχαιότητες από την Ελλάδα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ;

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο ¬Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε! 

Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης. 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Υπόγραψε το ψήφισμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter