Βλάχος: «Παραμένω στον Ολυμπιακό, διότι είμαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια»

Βλάχος: «Παραμένω στον Ολυμπιακό, διότι είμαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια»

Ο προπονητής της ασημένιας εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Θοδωρής Βλάχος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει κανονικά την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ότι ποτέ δεν μπήκε στο δίλημμα «ή εθνική ή Ολυμπιακός» που του έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ν. Γιαννόπουλος. «Παραμένω στον Ολυμπιακό, διότι είμαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια και δεν μπορώ να τον αφήσω τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε:

Για τα συναισθήματα του μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Τόκιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο φάνταζε ως κάτι ακατόρθωτο, αλλά ήμασταν τόσο καλά στο τουρνουά που μέχρι και τον τελικό το κάναμε να φαίνεται ως φυσιολογικό. Είναι κάτι σημαντικό, όχι μόνο για το πόλο, αλλά γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι συντελεστές αυτής της επιτυχίας, είτε μιλάμε για το προπονητικό τιμ, είτε για τους αθλητές, είμαστε υπερήφανοι που τα καταφέραμε».

Για το δίλημμα που του έθεσε η νέα διοίκηση της ΚΟΕ, να επιλέξει Ολυμπιακό ή εθνική ομάδα: «Στον Ολυμπιακό συνεχίζω και μετά τις διακοπές θα αρχίσουμε την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Αυτό είναι ξεκάθαρο και το δήλωσα εξ αρχής στους υπεύθυνους. Δεν μπορώ να αφήσω τον Ολυμπιακό χωρίς προπονητή στα μέσα Αυγούστου, όταν έχουμε ήδη κάνει τον σχεδιασμό της ομάδας. Σε λίγες ημέρες θα μιλήσω ξανά με την ομοσπονδία και θα δούμε αν θα υπάρξει κάποια συνεργασία ή όχι.

Το μετάλλιο που πήραμε στο Τόκιο πρέπει να μας ενώσει και όχι να μας βρει απέναντι. Ο χώρος μας είναι τόσο μικρός που είναι ευκαιρία μετά την επιτυχία μας αυτή να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να κάνουμε για το καλό του αθλήματος. Ειλικρινά το βλέπω έτσι, οπότε ό,τι και αν συμβεί θα είναι προϊόν συζήτησης. Δεν θέλω να πετάξω το… μπαλάκι στην ομοσπονδία, αλλά ξεκαθάρισα άμεσα ότι παραμένω στον Ολυμπιακό, διότι είμαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια και δεν μπορώ να τον αφήσω τώρα».

Για το πώς αντιμετώπισε το γεγονός ότι πριν τους Ολυμπιακούς δημοσιεύματα αποκάλυψαν τις συζητήσεις της ΚΟΕ με τον Ισπανό προπονητή Τσους Μαρτίν: «Για να είμαι καλός στη δουλειά μου έπρεπε να κλείσω τα αυτιά μου σε όσα ακούγονταν και γράφονταν. Στον πρωταθλητισμό συμβαίνουν αυτά, να υπάρχουν προσεγγίσεις άλλων προπονητών ή παικτών πριν ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Προσωπικά ήμουν υποχρεωμένος να είμαι συγκεντρωμένος, απέναντι στον εαυτό μου και τη δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια. Θεωρώ ότι τα κατάφερα και έμεινα ανεπηρέαστος από τις φήμες».

Για το αν θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο να κάνει ένα διάλειμμα από την Εθνική: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αυτή για να σταματήσω από την Εθνική διότι… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Για μένα θα ήταν εύκολο να πω ότι αποχωρώ τώρα που πήραμε το μετάλλιο, ώστε να φύγω αλώβητος, αλλά αυτό δεν μου αρέσει. Θέλω να διεκδικώ πράγματα μαζί με τους αθλητές μου. Αν σκεφτόμουν έτσι, θα είχα φύγει και από τον Ολυμπιακό το 2018, όταν πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το πόσο βοήθησε στην πορεία της Εθνικής το ότι ο κορμός της αποτελείται από παίκτες του Ολυμπιακού, πλαισιωμένος με πολίστες που παίζουν σε ξένα πρωταθλήματα: «Σίγουρα βοήθησε διότι οι παίκτες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και οι αυτοματισμοί βγαίνουν πιο εύκολα. Μπορώ να πω ότι σε μεγαλύτερο βαθμό το είχαμε στο Παγκόσμιο του Καζάν το 2015. Τότε, οι 11 πολίστες εκ των 13, καθώς και ο προπονητής, ήμασταν στον Ολυμπιακό.

Φέτος, οι παίκτες του Ολυμπιακού, μαζί με εμένα, ήμασταν οκτώ, συν τρία παιδιά που ήταν παλιά στον Ολυμπιακό και τα τελευταία χρόνια έπαιξαν στο εξωτερικό, δηλαδή ο Φουντούλης, ο Κολόμβος και ο Βλαχόπουλος. Έτσι, πάλι είχαμε την απαραίτητη ομοιογένεια. Αυτό βοηθά στα ομαδικά αθλήματα, χωρίς να είναι και κανόνας. Το σημαντικό είναι ότι η Εθνική Ελλάδος είναι συμπαγής και παίζει ωραίο πόλο. Έτσι, έρχονται και οι νίκες. Να σημειώσω ακόμη ότι η δική μας ομάδα ήταν η δεύτερη πιο νεανική στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε επτά νέα πρόσωπα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει επόμενη ημέρα».

Για το αν θεωρεί ότι η κατάκτηση του μεταλλίου έκανε πιο δημοφιλές το πόλο στην Ελλάδα: «Είμαι σίγουρος ότι το πόλο απέκτησε νέους φίλους. Ο κόσμος είδε την προσπάθειά μας και κατάλαβε ότι το άθλημά μας έχει πολλές συγκινήσεις και είναι πολύ όμορφο. Γι’ αυτό και πρέπει οι άνθρωποι του χώρου να μείνουμε ενωμένοι, ώστε να τα νέα παιδιά που θα έλθουν στις πισίνες να βρουν μία υγιή κατάσταση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter