Βολές Ζελένσκι κατά Μακρόν για πρόταση παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία

Βολές Ζελένσκι κατά Μακρόν για πρόταση παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία

Σοβαρό «θέμα» φαίνεται να προκύπτει μεταξύ Κιέβου και Παρισιού στον απόηχο συνέντευξης του Γάλλου προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ιταλική τηλεόραση, όπου δήλωσε ότι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν έκανε την πρόταση η Ουκρανία να κάνει υποχωρήσεις στην ρωσική πλευρά ώστε να υπάρξει λύση στην πολεμική σύρραξη.

«Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό. Πρόκειται περί χαμένου χρόνου» είπε για να προσθέσει ότι αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ψάξει την προσέγγιση με τον Πούτιν, το οποίο συνέκρινε ακόμη μια φορά με τον Χίτλερ, λέγοντας ότι και σε εκείνον επετράπη να σκέφτεται την δημιουργία νέων συνόρων στον κόσμο.

«Η Ρωσία έδειξε στις 24Φεβρουαρίου ότι δεν ενδιαφέρεται για υποχωρήσεις και ότι θα καταλάβει όποια εδάφη αποφασίσει. Και ο Εμανουέλ δεν χρειάζεται να κάνει καμία διπλωματική δουλειά. Έγινε πρόεδρος, τον στήριξα, αλλά χωρίς άλλα βήματα η ιστορία δεν θα συγχωρήσει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικοινώνησε με το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, με πηγή του Ελιζέ να απορρίπτει τα σχόλια του Κιέβου και να επισημαίνει ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του, ο Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε δηλώσεις που έδειξαν μια μικρή αλλαγή στάσης στο ουκρανικό ζήτημα, καθώς έκανε λόγο για να βρεθούν τρόποι ειρήνευσης χωρίς να ταπεινωθεί η Μόσχα.

Πηγή: AFP, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter