Σε κάθειρξη 14 ετών για δύο υποθέσεις βιασμού τετελεσμένες και δύο απόπειρες, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 62χρονο κτηματία από την περιοχή Φαρσάλων, με κατά πλειοψηφία απόφαση 4 προς 3. Ωστόσο στον κατηγορούμενο δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, την άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με το Magnesianews.gr, η δίκη ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2025 και ολοκληρώθηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών, μετά την κατάθεση της 22χρονης κοπέλας σήμερα, 11 μαρτύρων κατηγορίας και εννέα υπεράσπισης. Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η 22χρονη σήμερα κοπέλα, κατέθεσε ότι ενώ η μητέρα της απουσίαζε δουλεύοντας στα χωράφια, ο κατηγορούμενος πάντα έβρισκε ευκαιρίες όταν δεν ήταν οι γονείς της μπροστά, να πηγαίνει στο σπίτι της. Αλλά από ένα σημείο και μετά άρχισε να απειλεί, να μην το πει σε κανέναν και κυρίως να μην το μάθουν οι γονείς της.
Η περιπέτεια για το μικρό κορίτσι φέρεται να ξεκίνησε λίγα χρόνια μετά την άφιξη της στην Ελλάδα σε ηλικία 8 ετών μαζί με τη μητέρα της και τα μεγαλύτερα αδέλφια της. Από το 2012 η μητέρα της άρχισε να εργάζεται ως εργάτρια γης στα χωράφια μεγαλογαιοκτήμονα της Θεσσαλίας. Εξαιτίας της πολύχρονης εργασίας της μητέρας είχαν αναπτυχθεί με τον μεγαλογαιοκτήμονα σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης που όμως έμελλε, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε το φερόμενο ως θύμα, να οδηγήσουν στον βιασμό της, μόλις στα 11 της χρόνια.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η κοπέλα, ο 62χρονος σήμερα, ασέλγησε σε βάρος της στα τέλη του Ιουλίου του 2014 με το πρόσχημα ότι θα την έπαιρνε μαζί του για να πάνε σε συγκεκριμένη περιοχή και να ξεφορτώσουν γεωργικά προϊόντα. Αν και η ανήλικη αντιστάθηκε και εκείνος αρχικά υποχώρησε, στη συνέχεια την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις και σε συνουσία παρά τη θέλησή της.
Σύμφωνα με τη γυναίκα ο 62χρονος την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις σε απόμερο αγροτικό δρόμο και τον Αύγουστο του 2014. Ανάλογο περιστατικό και στα τέλη του Ιουλίου του 2015 με τον κατηγορούμενο να προσπαθεί να την εξαναγκάσει σε συνουσία.
Το κορίτσι ανέφερε επίσης πως ο κατηγορούμενος επιχειρούσε να την δελεάσει προσφέροντάς της ακριβά ρούχα, χρήματα, κινητό τηλέφωνο και φρόντιζε να διατηρεί καλές σχέσεις με την οικογένειά της. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, της έλεγε ότι έχουν σχέση και ότι θα ήταν καλύτερο να αφήσει το σπίτι της, διαβεβαιώνοντάς την ότι θα την ενίσχυε εκείνος οικονομικά. Τελικά, όταν η κοπέλα έφτασε στα 17 της χρόνια αποκάλυψε όσα βίωνε στη μητέρα του και κατήγγειλε τον μεγαλογαιοκτήμονα στις αστυνομικές αρχές.
Διαβάστε επίσης:
Βόλος: Πορεία για τον Βασίλη Μάγγο – Στις 5 Ιουνίου η δίκη των 6 αστυνομικών