Βόλος: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Άλλης Μεριάς στρέφονται στην Δικαιοσύνη

Βόλος: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Άλλης Μεριάς στρέφονται στην Δικαιοσύνη

Για την καταστροφή των περιουσιών τους και των υποδομών της περιοχής τους από τις πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel και Elia, οι κάτοικοι της Άλλης Μεριάς Βόλου, στρέφονται στην δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες. Συγκεκριμένα, ζήτησαν την Δευτέρα, με υπόμνημα που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Βόλου να αναζητηθούν οι ευθύνες του δημάρχου, του περιφερειάρχη και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως καταγγέλλουν στο υπόμνημα, που φέρει τουλάχιστον 70 υπογραφές, οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αναύρου μετά την κακοκαιρία Daniel, αν και είχαν ενημερωθεί ότι είχε γεμίσει με φερτά υλικά, μεγάλες πέτρες και κορμούς δέντρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η γέφυρα, που βρισκόταν κάθετα στη ροή του ποταμιού συνδέοντας τις δυο γειτονιές του χωριού, παρέμενε μέσα στην κοίτη κατεστραμμένη, σε μεγάλα κομμάτια.

Επισημαίνουν ότι : «Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι ζωές μας και αυτές των μελών των οικογενειών μας να τεθούν σε κίνδυνο και οι περιουσίες μας να υποστούν ανυπολόγιστες φθορές και καταστροφές για δεύτερη συνεχόμενη φορά» αναφέρουν χαρακτηριστικά για την κακοκαιρία Elias.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους κατοίκους βρίσκεται και ο πλημμυροπαθής πολίτης  που  χειροδίκησε εναντίον του,  ο Αχιλλέας Μπέος, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα πρόχειρα έργα στο ρέμα.

Το υπόμνημα των κατοίκων

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους  κατοίκους που προσπάθησαν μόνοι τους να σώσουν τις περιουσίες τους, και πήγαν να μπαζώσουν τον χείμαρρο  για να αποκαταστήσουν πρόχειρα την οδική σύνδεση και πάνω από τρεις εβδομάδες είναι αναγκασμένοι να περνούν με τα πόδια μέσα από το ποτάμι, περιμένοντας άδικα να υλοποιηθεί η υπόσχεση του δημάρχου για κατασκευή μια γέφυρας Μπέιλι.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Elias: Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, πλημμυρισμένες περιοχές σε Λάρισα και Βόρεια Εύβοια

Βόλος: Ο Μπέος χτύπησε πολίτη επειδή διαμαρτυρήθηκε για πρόχειρά έργα σε ρέμα (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter