Βόλος: Αγανακτισμένοι πλημμυροπαθείς στο δημαρχείο την ώρα της επίσκεψης Μητσοτάκη

Βόλος: Αγανακτισμένοι πλημμυροπαθείς στο δημαρχείο την ώρα της επίσκεψης Μητσοτάκη

Ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομίας υπήρξε το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το δημαρχείο Βόλου, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μας κάψατε…» και «ανεπιθύμητοι» έγραφε τα πανό, που κρατούσαν εξοργισμένοι κάτοικοι έξω από τοι δημαρχείο του Βόλου, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπήρξε και μικρής έκτασης επεισόδιο με τους αστυνομικούς. Οι πολίτες, που είναι χωρίς νερό και ρεύμα εδώ και μέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, διαπληκτίστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Η πόλη και τα προάστια του Βόλου για τέταρτη ημέρα παραμένουν χωρίς υδροδότηση αφού έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις άντλησης ύδατος και τα δίκτυα μεταφοράς σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 άνθρωποι στερούνται καθαρού πόσιμου νερού. Με κουβάδες και μπιτόνια, άνθρωποι μαζεύουν νερό όπου βρουν ή το μεταφέρουν από μακριά για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Ο δήμος Βόλου διανέμει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, αφού καταφθάνουν φορτωμένες νταλίκες για την ανακούφιση των κατοίκων, ενώ μεγάλο είναι και το κύμα αλληλεγγύης.






Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter