Βόλος: Σχολείο θυμίζει… «βομβαρδισμένο τοπίο» – «Ανησυχούμε για τα παιδιά μας» (Photos)

Βόλος: Σχολείο θυμίζει… «βομβαρδισμένο τοπίο» – «Ανησυχούμε για τα παιδιά μας» (Photos)

Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπει περισσότερο το προαύλιο σχολείου στον Βόλο, λίγες ημέρες πριν χτυπήσει – και με καθυστέρηση δύο εβδομάδων- το κουδούνι για τους 120 μαθητές και μαθήτριες, στον απόηχο της κακοκαιρίας και των πλημμυρών στην περιοχή. Ο λόγος για το 5ο δημοτικό Αλμυρού.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Τhesstoday.gr, η περίφραξη μοιάζει να κρέμεται στον αέρα, ενώ μεγάλο μέρος του προαυλίου έχει ξηλωθεί από την ορμητικότητα του νερού. Ο δρόμος που χώριζε το σχολείο από τον χείμαρρο έχει καταστραφεί και ανάμεσά τους έχει δημιουργηθεί ένας γκρεμός από χώματα, πέτρες και καλώδια.

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Απόστολος Μπίκος δηλώνει στο Thesstoday.gr ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών παραμένει άγνωστος και πως παρόλο που δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας από την ΚΤΥΠ στο σχολικό κτίριο, οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών. “Είναι επίφοβη η κατάσταση, ανησυχούμε για τα παιδιά μας. Το προαύλιο θα περιοριστεί κατα 30 μέτρα και σε περίπτωση που τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο και φύγει η μπάλα, εννοείται ότι δε θα μπορεί να πάει κάποιο παιδί να την φέρει πίσω. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα, ωστόσο το προαύλιο είναι αρκετά μεγάλο και δε θα υπάρχει άμεσο πρόβλημα, μέχρι να φτιαχτεί ο δρόμος και τα αντιπλημμυρικά φαινόμενα που χρειάζεται για να μην ξανακαταστραφεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, συμπληρώνει ότι παρόμοια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και με την επέλαση του Ιανού, που όμως επιδιορθώθηκαν με πρόχειρες λύσεις. “Και τότε είχε σπάσει ο δρόμος κοντά στο σχολείο αλλά επιδιορθώθηκε με πρόχειρη κατασκευή. Ελπίζουμε πλέον να μην γίνονται πρόχειρες κατασκευές για τη διαδρομή των παιδιών μας στο σχολείο”, αναφέρει.

Τι υποστηρίζει ο δήμος

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλμυρού Βασίλης Αργυρόπουλος, σημειώνει στο Thesstoday.gr ότι στήνεται περίφραξη ώστε να περιοριστεί ο χώρος του προαυλίου και τα παιδιά να μην βρίσκονται στο… χείλος του γκρεμού. “Έχουμε οριοθετήσει την αυλή που πλησιάζει στο ποτάμι, η περίφραξη έχει μετακινηθεί προς τα μέσα ώστε να μην πλησιάζουν τα παιδιά και έχουμε προγραμματίσει εργασίες επιχωμάτωσης του ποταμού. Το σχολείο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα, καθώς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας”, σημειώνει.

Τι συμβαίνει με την “αναβαθμισμένη” γέφυρα του Ξηριά

Σε εξέλιξη είναι εδώ και αρκετές ημέρες η έρευνα που διατάχτηκε από το ανώτατο δικαστικό επίπεδο για τις συνθήκες κατω από τις οποίες κατέρρευσε η… αναβαθμισμένη γέφυρα στον χείμαρρο Ξηριά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday.gr πρόσφατα, τα αρμόδια συνεργεία ξεκίνησαν τη σταδιακή αποκατάσταση της γέφυρας. Ωστόσο, οι εργασίες πάγωσαν κατόπιν εντολής εισαγγελέα, καθώς πρέπει να ελεγχθεί στο ακέραιο οποιαδήποτε παράλειψη ή κακοτεχνία που ενδεχομένως οδήγησε στην πτώση της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήθηκαν πραγματογνώμονες στο σημείο για τη διενέργεια αυτοψίας και σύντομα αναμένονται τα συμπεράσματά τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter