Βόλος: Έριξε την ευθύνη στους… νεκρούς ασθενείς ο αρνητής γιατρός – Τι κατέθεσε

Βόλος: Έριξε την ευθύνη στους… νεκρούς ασθενείς ο αρνητής γιατρός – Τι κατέθεσε
Photo Credit: Unsplash

«Με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα», υποστήριζε στην κατάθεσή του ο 73χρονος γιατρός αρνητής του κορονοϊού στον Βόλο.  Οι στενοί συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν πως ο γιατρός συμβούλευε τους ασθενείς να μην μεταφερθούν στο νοσοκομείο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διαψευστεί καθώς ο γιατρός έδινε ακόμα και «διαλέξεις» σε εκδηλώσεις με ιερείς και δήλωνε πως η μεταφορά ενός ασθενούς στο Νοσοκομείο δεν είναι αναγκαία.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο 73χρονος αποποιείται κάθε ευθύνη και χρεώνει τις αποφάσεις στους νεκρούς και τους συγγενείς τους και όχι στις συμβουλές του. Η δικαστική έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Ο γιατρός μοίραζε συνταγές για θεραπεία κατά του κορονοϊού σε νοσούντες και από την άλλη τους συμβούλευε να αποφεύγουν τις νοσηλείες. Πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης καθώς εκτός από τη μία επώνυμη καταγγελία που είχε κατατεθεί εναντίον του από τους συγγενής 65χρονης που κατέληξε, έχει υποβληθεί ακόμη μία καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς στον οποίο έδινε συμβουλές διαδικτυακά ενώ πέθανε από κορονοϊό, αλλά και μιας γυναίκας στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία.

Η πρώτη καταγγελία εις βάρος του έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 με έναν άνδρα στον Βόλο να καταγγέλλει πως ο γιατρός είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της συζύγου του.

«Αν πάτε νοσοκομείο θα φύγετε πεθαμένοι από εκεί»

Μεταξύ άλλων ο σύζυγος της 60χρονης στην καταγγελία του στην εισαγγελία επισήμανε πως η θεραπεία με τα φάρμακα που υπέδειξε ο γιατρός δεν βοήθησε. Μάλιστα επέμενε ότι θα πρέπει να παραμένουν σπίτι και πως θα γίνουν καλά με τη δική του αγωγή.

«Μας είπε ότι είναι σε διαθεσιμότητα, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί και μετά αφού έγραψε τα φάρμακά μας είπε ότι θα βρει έναν δικό του γιατρό να τα συνταγογραφήσει. Ακόμη μας ενημέρωσε ότι έχει έναν γνωστό στη Θεσσαλονίκη στον οποίο θα μεσολαβήσει ο ίδιος για να εφοδιαστούμε με φιάλες οξυγόνου σε τιμή λογική. Για την οξυγονοθεραπεία μας έστειλε να πάρουμε φιάλες οξυγόνου από άλλο σπίτι ασθενούς», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι και η σύζυγός του, και ο ίδιος μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο εσπευσμένα με πολύ σοβαρά συμπτώματα, μολονότι ο γιατρός τους απέτρεπε λέγοντας ότι «αν πάτε στο Νοσοκομείο, θα φύγετε πεθαμένοι από εκεί».

«Μην ακούτε τι λένε. Να δείτε τι θα πάθουν σε τέσσερα πέντε χρόνια αυτοί που κάνουν το εμβόλιο. Θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα» έλεγε συνέχεια.

πηγή: gegonota-news.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter