Βόλος: Γιατροί μήνυσαν γιατρούς για το θάνατο 65χρονου

Βόλος: Γιατροί μήνυσαν γιατρούς για το θάνατο 65χρονου

Οικογένεια γιατρών από τον Βόλο κατέθεσε μήνυση κατά έξι γιατρών, που δραστηριοποιούνται σε δομή υγείας του νομού, για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η μήνυση αφορά στον θάνατο 65χρονου Βολιώτη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Η χήρα του 65χρονου, που είναι γιατρός, και οι δύο γιοί της, εκ των οποίων ο ένας δραστηριοποιείται επίσης στον κλάδο της υγείας, λένε ότι ο εκλιπών παρουσίασε προβλήματα υγείας στη δομή ενώ μέχρι πρότινος η κλινική εικόνα του ήταν καλή, τα οποία οδήγησαν στην επιδείνωση της υγείας του και μοιραία στον θάνατο, που, κατά τη γνώμη τους, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Η οικογένεια λέει ότι ο θανών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για δεύτερη φορά μετά τη νοσηλεία του στη δομή σε άσχημη πλέον κατάσταση, την οποία αποδίδουν στα ιατρικά λάθη, που, όπως ισχυρίζονται, έγιναν κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στη δομή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, ο 65χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στις 2 Ιανουαρίου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και μετά από πολυήμερη νοσηλεία του έλαβε εξιτήριο από το Αχιλλοπούλειο στις 11 Ιανουαρίου.

Εξήλθε από το Νοσοκομείο σε καλή κατάσταση και η οικογένειά του πίστευε ότι είχε ξεπεράσει το πρόβλημα και ήταν θέμα χρόνου να αναρρώσει.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη μονάδα υγείας, όμως εκεί παρουσίασε προβλήματα και η υγεία του επιδεινώθηκε.

Η οικογένεια ανέλαβε να σταματήσει τη νοσηλεία του εκεί με δική της ευθύνη στις 7 Μαρτίου και μετέφερε τον 65χρονο εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη δυνατό και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγες μέρες, στις 11 Μαρτίου.

Η οικογένεια στρέφεται κατά έξι γιατρών της δομής αναφερόμενη στις ιατρικές τους ενέργειες και τον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενούς της. Η μήνυση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στον πταισματοδίκη Βόλου, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως διαπράχθηκε ή όχι το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθούν καταθέσεις, τόσο από τους παθόντες όσο και από τους γιατρούς της δομής.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter