Βόλος: Με ακατάλληλο νερό και διαρροή λυμάτων πάει σε εκλογές

Βόλος: Με ακατάλληλο νερό και διαρροή λυμάτων πάει σε εκλογές

Mε ακατάλληλο νερό, ένα μήνα μετά την κακοκαιρία Daniel, παραμένει ο Βόλος. Την ίδια ώρα διαρροή λυμάτων από τον Βιολογικό Καθαρισμό καταγγέλουν οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου με βίντεο και φωτογραφίες που ανέβασαν στο Facebook και αναπαράχθηκαν από τοπικά ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δύο μέρες πριν από τις εκλογές δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτά. Αλλωστε έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση της πόλης επειδή, όπως είχε γράψει το Documento, πριν από τη δεύτερη πλημμύρα του Βόλου είχε αφήσει ακαθάριστο από τα φερτά υλικά τον χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Κινδυνεύει με νέα πλημμύρα – Φερτές ύλες έχουν μπαζώσει τον Κραυσίδωνα

Βόλος: Ο Μπέος χτύπησε πολίτη επειδή διαμαρτυρήθηκε για πρόχειρά έργα σε ρέμα (Video)

Aκατάλληλο συνεχίζει να παραμένει το νερό στο Βόλο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Λάρισας. O διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης ανέφερε σε ποιες περιοχές της Θεσσαλίας το νερό είναι πλέον κατάλληλο. Συγκεκριμένα ανέφερε: ««μέχρι σήμερα στις 8 το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί 1.523 λήψεις δειγμάτων. Οι αλλαγές οι οποίες παρουσιάζονται σήμερα είναι στον Δήμο του Νοτίου Πηλίου το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Μετοχίου και Συκής. Στον Δήμο Καρδίτσας το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Καταφυγίου. Στον Δήμο Αγιάς το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου και Ομολίου. Στον Δήμο Πύλης το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Λυγαριάς. Τέλος, στον Δήμο Μετεώρων το νερό κρίνεται κατάλληλο για τον οικισμό Ελάφι Καστανιάς. Εκτός από τις αλλαγές στους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Καρδίτσας, Αγιάς, Πύλης και Μετεώρων με τις σημειώσεις που επισημάνθηκαν δεν υπάρχουν αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση».

Τα λύματα

Γράφουν οι Ενεργοί Πολίτες:

«Ανεπεξέργαστα λύματα στον Παγασητικό
Σήμερα μέλη των Ενεργών Πολιτών Βόλου ειδοποιήθηκαν για τη μη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης μας και άμεσα μετέβησαν στην περιοχή. Αυτό που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι είναι ότι ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί και ανεπεξέργαστα λύματα χύνονται καθημερινά στο λιμάνι. Εκατοντάδες κυβικά υγρών αποβλήτων ρυπαίνουν τον Παγασητικό. Και διερωτόμαστε;
Γνωρίζει ο Δήμαρχος τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Βόλου;
Γιατί δεν έχει ειδοποιήσει όλες αυτές τις ημέρες τη Διεύθυνση Υγείας όπως ορίζει ο νόμος;
Γιατί δεν ωρύεται όπως ωρυόταν με τα ρυπασμένα νερά της Κάρλας;
Οι πολίτες γιατί δεν ενημερώθηκαν;
Ζητούμε απάντηση σήμερα κύριε δήμαρχε. Όχι τη Δευτέρα. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται»

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter