Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φάτνες με αληθινά ζώα μετά τον σάλο (Photos – Video)

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φάτνες με αληθινά ζώα μετά τον σάλο (Photos – Video)
Φωτογραφία: A Promise to Animals.org

Τις γιορτές οι περισσότερες πόλεις, ανά τον κόσμο, φορούν τα γιορτινά τους είτε με χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπιόνια ή ακόμα και φάτνες.

Ωστόσο, στον δήμο Βόλου έκαναν την εμφάνισή τους φάτνες αλλά με ζώντα ζώα ως… εκθέματα. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πολιτών, των οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και εν τέλει της Εισαγγελίας που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που έχουν τοποθετηθεί στην φάτνη του Αγίου Νικολάου, όσο και στο χωριό του Άγιου Βασίλη, στο πάρκο Δημαρχείου από τον Δήμο Βόλου για τις γιορτές.

Όλα αυτά, σύμφωνα με το Magnesianews.gr, με αφορμή καταγγελία της οργάνωσης moment for animal, με έδρα την Αθήνα που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσω της προκαταρκτικής που ανατέθηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, θα εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που υπάρχουν στις φάτνες, δύο πόνυ και μερικά αμνοερίφια, η ευζωία τους και αν υπάρχει κτηνίατρος να τα επιβλέπει. Επίσης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει κακοποίηση των ζώων.

Η νομοθεσία ορίζει ότι δεν πρέπει να εκτίθενται στο κοινό ζώα που πληρώνει κάποιος για να δει, κάτι που δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών και αν δεν στοιχειοθετηθεί κατηγορία, θα αρχειοθετηθεί.

Η οργάνωση moment for animal με την καταγγελία της ζητά την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει να εκτίθενται ζώα σε θεάματα και να απομακρυνθούν από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί.

Πηγές: Magnesianews.gr, A Promise to Animals

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter