Βόλος: Χτύπησαν την κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια και εκεί οι γονείς αντί να μετανιώσουν για την πράξη τους να χτυπήσουν το 15χρονο κορίτσι, είπαν ότι η κόρη τους είναι αντιδραστική λόγω εφηβείας. 

Μία νέα καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από το Βόλο για ενδοοικογενειακή βία, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε τους γονείς της με μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», επειδή την χτύπησαν λόγω του ότι δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών.

Το παιδί, όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, έστειλε μήνυμα την περασμένη Πέμπτη, γράφοντας, μεταξύ άλλων «φοβάμαι, έχω πέσει θύμα κακοποίησης». 

Έγινε εισαγγελική παραγγελία και συνελήφθησαν οι γονείς, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη κατά ανηλίκου και την Παρασκευή βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου.

«Μας έβρισε»

Μάλιστα στο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Στην απολογία τους οι δυο γονείς όχι μόνο δεν έδειξαν τη μεταμέλειά τους για το εν λόγω γεγονός, αλλά ισχυρίστηκαν ότι η κόρη τους είναι αντιδραστική λόγω εφηβείας και πως όταν της είπαν ότι θέλουν να τη σπουδάσουν για να πάρει πτυχίο Αγγλικών, εκείνη τους έβρισε, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την αδιανόητη πράξη τους.

Η εισαγγελέας προειδοποίησε τους γονείς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το παιδί τους σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία καθώς η έντονη πίεση που μπορεί να νιώσει να την οδηγήσει να φύγει ακόμα και από το σπίτι και αυτό να την εκθέσει σε μεγαλύτερους κινδύνους.