«Βόμβα» ΗΠΑ: Ανακοινώνει τη δημιουργία λιμανιού στη Γάζα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

«Βόμβα» ΗΠΑ: Ανακοινώνει τη δημιουργία λιμανιού στη Γάζα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Πλήρης αλλαγή του σκηνικού αναμένεται στην κρίση που μαστίζει τη Μέση Ανατολή, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται σε λίγες ώρες να ανακοινώσει τη δημιουργία προσωρινού λιμανιού στη Γάζα προκειμένου να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, παρακάμπτοντας το ισραηλινό μπλόκο που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Δεν πρόκειται να περιμένουμε τους Ισραηλινούς. Αυτή είναι η ώρα για την αμερικανική ηγεσία», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, ενόψει της αποψινής ετήσιας ομιλίας για την «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union) που θα εκφωνήσει ο Μπάιντεν σήμερα.

«Απόψε ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι έχει δώσει εντολή στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να πραγματοποιήσουν έκτακτη αποστολή ώστε να δημιουργηθεί ένα λιμάνι στη Γάζα, με τη συνεργασία κρατών που έχουν την ίδια άποψη και άλλων ανθρωπιστικών δρώντων» αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος. «Το λιμάνι αυτό θα έχει ως κύριο στοιχείο μια προσωρινή προβλήτα που θα δώσει τη δυνατότητα παροχής εκτοντάδων φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας κάθε ημέρα».

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα ξεκινά από το λιμάνι της Λάρνακας της Κύπρου, το οποίο θα γίνει ο κύριος κόμβος αρωγής.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter